Ridley Bikes og løbsarrangør Golazo inviterede til denne første udgave af Ridley Granfondo Les Vosges i Alsace, nærmere bestemt med start og mål i byen La Bresse. Les Vosges er regionen og ruten var 100% placeret i regionen, på små hyggelige, kuperede og relativt gode veje. La Bresse er en sportsby, med skiløb om vinteren og en bike park med masser af mtb spor om sommeren. La Bresse er også legenden Julien Absalons hjemby, hvilket kan mærkes via de mange VTT aktiviteter byen byder på. VTT er på fransk velo tout terrain, eller MTB mountainbiking på “dansk”.

Den obligatoriske foto session, med Ridley Fenix SLX cykler, tøj fra Bioracer, briller fra Rudy Project, accessories fra GripGrab og hjelm fra HJC

Tekst og fotos af Henrik Jappe. Fotos fra Marc Fulgoni, Golazo og Ridley.

Golazo er et stort selskab med 260 ansatte, der arrangerer masseevents, som de kalder det. De ejer løb som Amsterdan maraton, et par Super Prestige cykelcross events, som tiltrækker verdenseliten og typisk mere end 20.000 tilskuere. I 2011 opkøbte Golazo franske Sport Communication, som bl.a. ejer La Marmotte. Golazo er specielt store på cykelarrangementer, med et utal af granfondos, grand trophees og classics. Blandt de største er La Marmotte, Flandern rundt, Liege Bastogne Liege og Trois Ballons. De arrangerer løb navngivet efter tidligere verdensmestre og olympiskemestre, med bl.a. Greg Van Avermart, Fabian Cancellara, Sven Nys, Philip Gilbert og Eddy Mercx og med de store belgiske fansklubber er de løb altid et tilløbsstykke.

Cyklerne er klargjorte på forhånd. En sjov lille detalje er flaskerne fra Born, som er en special edition til ære for Tom Doumolins Giro sejr i 2017

Løbene er primært for motionister, cyclo sportives på fransk, der ønsker en stor oplevelse, med mange km og højdemeter, som vi kender det fra La Marmotte. Licensrytter må gerne stille til start og dem er der en del af, til de meste prestigefyldte events, idet der er fine præmier og stærk konkurrence. I Frankrig, Italien og især Belgien og Holland, har man deciderede Granfondo teams, der stiller op med de skarpeste ryttere, kører for sejren, med hjælperyttere og egne flaskelangere på ruten. De bedste kørte Ridley Granfondo Les Vosges med 32 km/t i snit over 180 km og 3800 moh, jeg kom i mål med 26 km/t i snit, som nr. 144 uf ad 820 deltagere.

Efter løbet udleveres diplom og medalje.

Les Vosges regionen satser stort på cykelturisme og samarbejder tæt med Golazo om det. Ridley Granfondo Les Vosges indeholder både regionens navn og Ridley og Golazo har i de seneste år, koblet cykelbrands med flere af deres største løb. LaMarmotte er kædet sammen med Look og i slutningen af juni arrangerer Golazo et stort event i Belgien, hvor deres køres Eddy Mercx Classics. Eddy him self vil være der og hans store fanklub vil stille op med 200 ryttere, typisk i Molteni tøj og flere på gamle Eddy Mercx stålcykler.

Lidt opvarmning dagen før, med Marti Richter fra GripGrab

Ridley Granfondo Les Vosges.

Ruten er en stor naturoplevelse, idet der køres på små skovveje og sjældent på store befærdede veje. Området er kendetegnet ved en masse skov og bakker, med gode jævne stigninger, som sjældent kommer over 7km i længde og 10% i stigningsgrad. Dermed samles de ca. 3800 højdemeter sammen på en lidt mere anstrengende, men sjovere facon end til f.eks. La Marmotte, hvor stigningerne er meget lange. Det giver et bedre cykelløb, med mere kørsel i felt, samarbejde og frem for alt, mere punchy stigninger, der kan suge kraften ud af stængerne, på en helt anden måde end Alpe D’Huez. Det er sværere at finde en bjergrytme, man vil gerne lige over toppen med sin gruppe, hvilket koster kræfter, og så favoriserer ruten ikke kun de små tynde grimpeurs, som i La Marmotte. På den måde er Les Vosges mere danskervenlig. Men vi drages også af de mytiske bjergpas fra Tour de France og Giroen og det byder Les Vosges ikke på. Granfondo Les Trois Ballons, som jeg kørte i 2017, er stort set samme oplevelse som Les Vosges og byder på Tour pas i rigelig mængde, med f.eks. Ballon Alsace og Planche des Belles Filles.

Efter løbet blev der delt chokolade ud, på en usædvanlig men sjov måde

Der er tre distancer at vælge imellem og 1600 deltog fra 13 forskellige lande, fordelt således 50% Frankring, 25% Belgien, 10% Nederland, 4% Tyskland, 3% Schweiz, 2% Luxembourg og U.K., Italien, Polen, Norge, USA, Canada og Danmark. 820 deltog i Granfondoen, 580 i Mediofondoen og 2oo i Randoen. Det er ikke i nærheden af La Marmottes ca. 8000 deltagere, men flot første det arrangeres.

Vil du vide mere så klik her.

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *