Med VM i Bogense i 2019 ser vi på hvad de danske landsholds- og eliteryttere kører på. Vi lægger ud med regerende Danmarksmester Sebastian Fini, som i indeværende sæson ikke kommer til at satse på VM, da hans MTB karriere er i fokus, herunder OL i 2020 og indsamling af UCI points til det. Vi kan dog forvente at se ham til Sjællandsmesterskaberne i Hillerød og DM i Odense. Kalundborg er en af hans favorit parcours, så mon ikke han dukker op der også.

Tekst og foto af Henrik Jappe.

Gennem Fini´s MTB UCI Elite team CST Sandd får han stillet alt til rådighed. Fotoserien herunder gennemgår det meste. Skulle du falde over noget specifikt du ønsker at vide, så skrive til os og vi vil prøve at svare.

American Eagle er cykelmærket der leverer rammer. Historien bag mærket er god, idet den første OL guldvinder i XC, Bart Brentjens, kørte på American Eagle. Mange af jer ved sikkert, at Bart ejer det team Fini kører på og forleden år valgte Bart og hans makker, at relancere American Eagle.

Rotor er kendt for at lave meget lette og stive alu komponenter. De er også kendt for at have “opfundet” de ovale klinger, som ses her i en 42 tands version.

Fini kører naturligvis med wattmåler og hans tal er ikke hemmelige, de fleste kan findes på hans Strava profil.

Shimano Ultegra RX Di2, den nyeste bagskifter fra Shimano, som er specielt konstrueret til cross og gravel. Den kommer med on/off kobling som vi kender det fra MTB bagskifterne. Det forhindrer kæden i at klappe ned på kædestræberen og måske ryge af ved meget græs og mudder på klingen foran.
Ritchey leverer frempinden, som med en god negativ vinkel og uden spacere, bringer Fini i en dyb race position.
Ritchey leverer også pedaler, som er Shimano kompatible
Selle Italia har altid været Fini´s favorit og heldigvis leverer teamet de rigtige sadler
DT Swiss er manges hjulfavorit. De leverer soldie, driftssikre og let servicerbare nav i topklasse. Her med carbonprofiler i CX-højde og til lukkede ringe.
Dæk til cross er noget af det vigtigste og her får Fini også toppen af poppen, med A. Dugast ringe i alle mønstre. De mest brugte er Rhino og Typhoon
Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.