Næste crosscykel i rækken er en Trek Boonen. Den blev udvilket i tæt samarbejde med legenden Sven Nys, lige inden han stoppede sin karriere og blev sportsdirektør. Før det var Trek ikke det store brand i cross, men med Nys ved roret er det skiftet markant.

Tekst af Henrik Jappe, Fotos fra Ian.

En anden hurtig ung og lovende rytter er Ian Millennium fra Cykling Odense. Ligesom Markus Heuer og Fini kører Ian både cross og MTB og i 2018 vandt Ian den samlede Shimano MTB Liga. Ian er på cross landsholdet. Vi har talt med Ian om hans mudderkværn og set på hvad han bedst kan lide ved den.

Hvad jeg især godt kan lide ved mine 2 identiske crosscykler er rammen. Treks ISO Speed decoupler gør, at cyklen er super komfortabel, hvilket virkelig kan mærkes. De er begge med Shimano Ultegra Di2 8070 og udstyret med CeramicSpeed OSPW pulley hjul og lejer.

Sadlerne er forholdsvis smalle Selle Italia (faktisk de samme som Van Der Poel kører med) med titanium rails, fordi jeg har oplevet at carbon rails knækker under CX løb. For at sikre mig den optimale bremseevne og spare lidt vægt, kører jeg med Trickstuff C21 kolber, som faktisk er de stærkeste 2-kolbe bremser i verden! Det er også dem at de bruger på deres Piccola bremse, som er verdens letteste og stærkeste 2 kolbe bremse.

Begge cykler er udstyret med KMC X11 SL kæder. For tiden tester jeg et Schmolke CX prototype hjulsæt, som er med en ekstra bred og stærk fælg. Det er udstyret med Tune Prince/Princess straightpull nav og Schwalbe prototype dæk. Jeg er meget overrasket over hjulsættet. Det er afsindigt stift, lynene hurtigt i optrækket og, overraskende nok, meget stabilt på nedkørsler.

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *