“People don’t take trips, trips take people.”
— John Steinbeck

Vi elsker at teste produkterne grundigt. Så her kommer en ét års up date på de fede Shimano XC5 gravel/MTB sko.

Af Henrik Jappe

De har holdt helt forrygende godt, men så tog jeg dem på en all mountainbike hike-a-bike tur på Lanzarote. Seks timer med fede spor og lange gåtur, med cyklen på ryggen og fronten af skoene godt plantet i det løse lavagrus. Jo der var okay greb indimellem, på store sten og klipper.

Nu med nye “pegs” også kaldet crossknopper. Gummien er en anselse løs lige foran plastickompositsålen, men det har ikke p.t. Den store betydning

Generelt overlevede skoene rigtig godt, ingen steder gik gummien på sålen løs, eller fik større sår, hvilket er ret udsædvanligt. I 2015 gik og cyklede jeg et par Mavic All Mtn sko i stykker på The Colorado Trail. Mavic ved ellers nok hvordan sko skal laves, men 14 dage holdt de ikke til og de sidste to dage blev venstre sko holdt sammen med strips og gorillatape.

Knopperne foran, de som kan skrues ud og skiftes, holdt desværre slet ikke til turen, og er nu byttet ud med nogle jeg havde liggende, fra nogle gamle Specialized sko. Gevind til pegs/knopper passer næsten altid på tværs af mærker.

Til en all mtn tur er komforten ok, men stivheden i skoen og holder ikke, til den type klatring med cykel på ryggen. Der skal mere solide og grovmønstret gummisåler til og en anelse stivere sål, dog ikke carbon fra tå til hæl. Stivheden på XC5 er 7 jf. Shimanos hjemmeside.

Jeg kan pege på Shimanos XM5 eller XM7 sko. XM5 skoen er vi ved at teste her i Danmark. Stivheden på XM7 er 8 og på XM5 6.

Efter et års intensiv brug kan skoen stadig klart anbefales til danske forhold, herunder café besøg hvor mode-MTB snørebåndssko giver street credit. Læs her vores første artikel om XC5.

Snørrebånd er sagen på de smarte cafeer og så virker det faktisk rigtig godt. Her med den grå, skoen kommer også med orange snærrebånd i reserve.
Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *