Vi lukker CX sæsonen ned med dette portræt af Signes VM cykel. Vi glæder os allerede til oktober, hvor vi igen skal ud og køre crosscykel, sportens svar på F1. 

Tekst af Signe Koch, fotos fra Signe og Martin Paldan

Jeg kører på en Cannondale SuperX Di2 (tak til 29er Bikeshop og Cannondale for hjælp til at det kunne lade sig gøre). Den står med 1×11 setup med en Shimano XT Di2-bagskifter og 11-34-kassette og 40t forklinge. Gearskiftene har ikke svigtet mig en eneste gang gennem hele sæsonen, selv med ualmindelig meget mudder og græs alle steder. Jeg var lidt forbeholden over for at skulle skifte væk fra SRAM (man er vel mountainbiker), men jeg har været virkelig glad for Di2-setuppet. Det er altså bare sindssygt lækkert.

Jeg har en opsætningen, hvor triggeren i højre side skifter til lavere gear og venstre skifter til tungere. Det er super smart til vinterens løb og træninger, hvor man måske ikke altid har så meget føling med skiftegrebene på grund af store handsker eller kolde fingre. En ting der virkelig reddede mig til VM i Bogense, hvor jeg hverken kunne mærke hænder eller fødder gennem hele løbet.

Jeg kører på et sæt super lækre CX-hjul fra Amaton, som er sat op tubeless med Vittoriadæk. I starten af sæsonen kørte jeg på deres Terreno Mix, men efterhånden som det blev mere vådt, har jeg skiftet over til Terreno Wet. Jeg synes de giver lidt mere greb i flade mudrede sving, som der for eksempel var mange af på VM-ruten. Som den står her, er der faktisk sat 31 mm dæk på. Det skyldes, at 33 mm dæk, som bliver sat op tubeless på de meget moderne, brede fælge, faktisk ofte kommer helt op på 35 mm, hvilket ikke tillades til løb i UCI-regi. Det har jeg løst nemt ved at sætte det lidt smallere dæk på, og så ligger bredden på lige under de 33 mm. Kører man ikke løb med de regler, vil jeg dog anbefale 33 mm, da den ekstra komfort i de brede dæk er mega fed.

Den sidste ting, som adskiller sig fra butiksversionen, er min sadel. Jeg sværger til Specialized Power-sadlen, og her på min crosscykel bruger jeg Pro-versionen, som ikke har carbonrails. Hvis der sidder nogle kvinder derude, som har svært ved at finde en god sadel, så kan jeg virkelig anbefale at prøve denne!

Alt i alt en super fed cykel, som jeg har rigtig mange gode timer på, både til crossløb, på gravelture og sågar også på landevejen med nogle lidt mere glatte dæk.

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.