Landsholdsrytter Markus K. Heuer får stillet cykel til rådighed af Giant. Han har sendt os fotos af hans nye MTB-raket til sæsonen. Markus sluttede 2018 sæsonen rigtig flot og fortsatte så på crosslandsholdet og med deltagelse til VM i cross i Bogense. I 2019 kører Markus stadig som junior/U19 og det skal blive meget spændende at følge ham gennem en hel sæson.

Hans første UCI løb i USA gik fremragende og her kommer Markus egen korte bereting:

“Jeg blev 2’er begge dage både i Bonelli og Vail Lake. I Bonelli kørte jeg godt og fik en sikker andenplads. Canadieren Carter woods var virkelig stærk og fik lov at køre. I Vail Lake ville jeg gøre alt for at følge med ham. Det resulterede så i at jeg gik lidt kold efter ca. 2 omgange, hvor jeg slap ham, men var så heldig ved hjælp af Tobias Lillelund og stadig at komme på anden plads. Tobias kørte virkelig godt i Vail Lake. Da vi kørte forbi mål og ud på sidste omgang snakkede vi kort om en taktik. Jeg kørte først ind på det lange singletrack kort efter mål og han kører ind som 2’er. Her angreb jeg så, mens han lod være med at køre med. Det gjorde så at jeg kom væk fra gruppen på 8 ryttere. Tobias vandt spurten i gruppen og vi sluttede derfor 2(mig) og 3(Tobias).”

Giant Anthem med udstyr fra øverste hylde.

Hvad er nu det? Det er FOX Live Valve system, som automatisk åbner og lukker for dæmperne. En avanceret form for Specialized Brain.

Affjedring er FOX’ nyeste udstyr med Live Valve, som i øvrigt er super lækkert. Live Valve systemet låser dæmperne rigtigt godt, hvilket jeg syntes er vigtigt, for at den ikke føles blød opad. Den er virkelig god nedad, og den ligner, sammenlignet med andre top XC fullys, mere en enduro cykel med geometrien, hvilket gør den hurtig nedad.”

Der sidder to følere på bagdæmper og forgaffel. De måler ujævnheder og slag, samt længde af vandring. Forgaffelmåler reagerer og sender data til bagdæmperen.
En smuk XTR gruppe på toppen. Wolfpack et high end tysk dækmærke sponsrere Markus.

“Der sidder det nye Shimano XTR 12 speed gear på. 10-51 tands kassette med 12 speed Shimano kæde. Grunden til at det blev leveret sent var pga. en brand på en Shimano fabrik. Derfor er der en helt identisk krank, bare ikke elokseret korrekt, på som Shimano har fået lavet. Der sidder Giant´s egne, helt fantastiske, carbon fælge på. 25mm indvendig, super stive og rigtigt fede. Jeg har sat mine Wolfpack Race bagpå og Cross foran, da det er den bedste kombi til de danske spor og det danske vejr. Alle dele er Giant SLR carbon. Bremserne er de nye XTR hvor der er en speciel lever, der nu har fået 2 støttepunkter på styret, for at gøre dem stivere.”

Foto Gorm Siiger / Sonn Media
Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.