Look har altid leveret pedaler til top-atleter og alle os andre. Et stort mærke i klikpedaler til alle discipliner. De seneste år har de dog udviklet lidt “frem og tilbage” så at sige, men med den nye X-track er de landet bedre end nogensinde. Det udtaler vi på baggrund af, at have kørt med alle mulige pedalmærker, samt brugt Looks Quartz og Look S-track tidligere.

Fotos og tekst af Henrik Jappe

Lidt afhængig af disciplin, så har jeg kørt med Shimanos XT/XTR til MTB, gravel og cross de sidste to sæsoner og med Look Kéo Max til landevej. Før det sværgede jeg til Look Quartz, som var let at servicere og gav god ind- og udklik selv i mudder. Men S-track modellen, som afløste Quartz, blev ikke en succes for mig og så faldt valget på solide og stabile Shimano. Med den nye X-track, som iøvrigt er SPD-kompatible, hvilket vil sige at Shimanos SPD klamper kan bruges, så måtte de testes af. Det har jeg gjort siden marts og brugt dem til Grandfondo Stelvio Santini, cross, gravel og MTB. De har kørt mange km og blevet blandet med alt fra mudder, sand, sten og asfalt. Klamperne holder til det hele og indtil nu holder pedalerne 100%.

Læg mærke til den stor platform, som giver stabilitet. Den lille skrue nederst er til indstilling af klik-ud-kraft.

Pedalen som er testet – S-track race – er den som kan sidestilles med Shimano XT, rent pris- og vægtmæssigt. Platformen er lidt større end XT og giver mere stabilitet, hvilket især mærkes til cross, gravel og MTB, hvor pedalen, kombineret med en sko med stiv carbonsål, giver en god kraftoverførsel og styring af cyklen, på svære tekniske ruter.

Den gamle udgåede S-track.

Pedalen kan, ligsom Shimanos, indstilles i klik-ud-kraft via to små skruer på hver side af pedalen. Det virker bare rigtig godt. Akslen er foreløbig helt intakt uden slør, hvilket altid har været Looks kvalitetmærke.

En tidlig model af Look MTB pedal. Vægten er kommet godt ned – ca. 25 gram pr. pedal og klik ind-ud funktionen er forbedret væsentligt.

Konklusion.

Look er med S-Track pedalerne, som findes i fire versioner, tilbage på MTB-sporet med en solid og velfungerende pedal, der især skal roses for den stabile platform og indtil nu velfungerende aksler. Jeg har kørt pedalerne ned af lange svære MTB-spor til bl.a. Appenninica MTB Stage Race, noget der ofte slider aksler og lejer, men de holder stadig 100% – et godt tegn. Der testes videre og når crosssæsonen er slut til januar 2020, så får i en opdatering på holdbarheden.

Prisen for den testede pedal er set til kr. 549,00, hvilket er en rigtig fin pris for en solid og god pedal, til rytteren der ikke går op i vægt. De andre versioner af X-track ses herunder.

Den dyre til vægtoptimering, med carbon og titanium aksel – 150 gram pr. pedal

 

174 gram pr. pedal
Den testede – 182 gram pr pedal
Den billige – 195 gram pr. pedal

 

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.