Ja det er Niklas Larsen fra ColoQuick Teamet, som vandt Postnord Danmark Rundt, du ser på fotoet. En stolt og velfortjent sejr, til en ung mand på et ungt team, som vil frem på den gode måde. Et team der er fedt at følge.

Det kan måske virke som en gentagelse, idet vi allerede har prøvet ver. 1.0 af Lazer Bullet, men det er en lækker sag, som også er meget populær. Det gælder både blandt World, Pro og Continental hold, men også blandt mange motionister. Og da den netop har vundet Postnord Danmark Rundt, på hovedet af Niklas Larsen, er timingen – NU!!

Tekst og fotos af Henrik Jappe. Fotos fra Team Coloquick, samt Lazers hjemmeside.

Ver 2.0 og ver. 1.0, ikke den store forskel set udefra, men….

Som ver. 1.0 er ver. 2.0 fyldt med fede features, hvoraf nogle er forbedringer og andre mindre ændringer, afhængig af hvem som “ser”. Det er en hjelm vi betegner “road-aero”, idet den ikke er en 100% aerohjelm, men heller ikke en meget let bjerghjelm. Det er en meget populær kategori af hjelme, som vi ser flere og flere af, idet alle efterhånden ved, at aero betyder mere end vægt, med mindre du kører opad i længere tid og med stigningsprocenter over 8-9 stykker. Læs vores første artikel om aerohjelme og Lazer Bullet 1.0 her.

Der er stadig mulighed for at åbne og lukke for vindindtaget. Panelet skubbes op og ned – mens man kører.

Bullet 2.0 er med MIPS Protection, som er den ekstra sikkerheds feature du kan købe med. Det øger vægten en lille smule, men Bullet er fra starten ikke en let hjelm, så lad for G.. skyld sikkerheden og aerodynamikken komme først.

Med MIPS indlæg vejer hjelmen ind på 390 gram. De to magneter som ses i fronten af hjelmen er til montering af Carl Zeiss visiret, som følger med.

En ny feature ved ver. 2.0 er aerodynamikken. Dels er den forbedret ved, at “drag´et” suger luften bedre igennem hjelmen og så er der stadig panelet som kan åbnes og lukkes. Bagest på hjelmen er panelet skiftet ud, til det panel – Venturi Cap – som skaber “drag” der suger luften ud af hjelmen. Begge paneler kan skiftes ud, så hjelmen lukkes helt, hvilket kan være en fordel på kolde vinterdage og hvis det regner.

De to paneler som kan sættes i.
De interne kanaler er ikke nyt, men Venturi Cap´en er. Den skaber drag – suget.

 

 

 

 

 

 

Bullet 2.0 kommer med et lækket visir fra Carl Zeiss, dvs. optik i høj klasse. Desværre har jeg ikke kunnet bruge det, da min cykelbriller med styrke ikke kan sidde bagved, men det ser smukt ud og det er smart, at det blot klikkes på ved hjælp af magneter.

Visir parkeret på magneten bagerst på hjelmen. Venturi Cap´en generes ikke af visiret.
Visir klikket på magneterne

 

 

 

 

 

 

Som muligt tilkøb er der stadig flere ting. Life Beam er pulsmåling i hjelmen, noget vi har testet og som du kan læse om her. Der kan monteres en baglygte i hjelmen og endelig, for de aero-fokuserede, kan der tilkøbes en såkaldt “inclinator”, en vinkelmåler, som fortæller dig om du sidder i den mest optimale aerovinkel med hovedet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har kørt med hjelmen siden april, dog ikke på alle ture, idet den er i den tunge ende til MTB race, hvor der er mange hovedbevægelser i alle retninger. Til landevejen og gravel er den rigtig fin og vægten generer ikke. Aerodynamikken virker også bedre til de discipliner og ventilationen klarer sig flot i alle temperaturer – også fordi den er hvid.

På toppen ses magneten til montering af visiret, når det ikke bruges. Der er også montering til aero-vinkelmåleren, samt mulighed for at få baglys i nakkespændet

Efter ca. 5 måneders brug er den stadig fin i farver, puder og spændet. Som altid er spændet rigtig godt hos Lazer. Pasformen er rigtig god bl.a. fordi spændet lukker fint hele vejen rundt om hovedet.

Bullet 2.0 fås i flere farver bl.a. den flotte røde Team Sunweb, den gule Jumbo Visma og den smukke hvide Coloquick, samt flere andre. Læs mere her.

Lazer tilbyder crash replacement prisreduktion på op til 50%, gennem en Lazer Concept forhandler.

En hjelm skal passe perfekt og alle hoveder er forskellige, både ude og inde, så prøve den hos din Lazer Concept forhandler før du køber. Dem finder du her. 

Prisen ligger vejl. uds. på:

Bullet 2.0 uden Mips: 2.099 kr.
Bullet 2.0 med Mips: 2.299 kr.

Foto af Eventfotografi.dk
Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.