Af Gert Caspersen

 

Danmarks Cykel Union, DCU havde via Facebook d. 30. Oktober inviteret til introduktion af E-cykling i Idrættens Hus i Brøndby.

Man kunne enten møde op eller vælge at deltage i selve E-cykling eventet, idet der i forbindelse med dette blev afviklet en session på den for mange velkendte platform Zwift.

Direktøren for DCU, Jens-Erik Majlund bød os velkommen og informerede os fremmødte om, at der var truffet beslutning om, at man fra DCU´s side ville gå ind i E-cykling, samt at der i det kommende år ville blive afholdt danmarksmesterskaber i denne disciplin.

Direktøren fra DCU bød os velkommen ude i de smalle korridorer.

Årsagen skal findes i, at det er blevet velkendt, at flere og flere vælger at træne off-season på hjemmetrænere og da flere af disse efterhånden er kommet ned i nogle priser, som gør dem til anskaffe til rimelige penge, ja så er antallet også naturligt vokset. At der så samtidigt er konstateret, at de virtuelle platforme tilbyder et fint konkurrenceelement sammen med træningen, det gør jo så produktet mere interessant og der er således sket en kæmpe udvikling indenfor E-sport segmentet og således også indenfor E-cykling.

For at kunne deltage i disse mesterskaber ville det for den enkelte deltager kræve en DCU E-cykling licens, men hvis man i forvejen er medlem af en cykelklub, vil det for den enkelte deltager ikke være forbundet med nogen yderligere omkostning. Videre blev det oplyst, at alle frem til d. 31. Marts 2020 vil kunne deltage helt gratis i disse fremtidige events, som ville blive afholdt hver uge.

U19 verdensmesteren i Scratch, Benjamin Hertz var blandt deltagerne.

For så vidt angår propositioner mht. afvikling af danmarksmesterskaber, så vil disse blive publiceret via Facebook. Der vil blive afholdt danmarksmesterskaber på 2 forskellige platforme, henholdsvis Zwift og Bkool.

Ansvarlig for dagens arrangementet i forbindelse med DCU´s E-cykling var, Rasmus B. Rasmussen som fortalte, at der til dagens event var tilmeldt ikke mindre end 169 online deltagere, som sammen med specielt inviterede gæster fra TV2 Sporten og fra folk fra DCU´s egne rækker, skulle prøvekøre det første liveevent på en ca. 14 kilometer lang Zwift rute.

United Cycling fra Lynge havde stillet 8 stk Argon 18 cykler op og alle disse cykler var sat på en Elite Drivo II træner med direkte overførsel via cassetten.

Elite Drivo II var udvalgt til dagens event.

Det første DM med B-Kool softwaren vil blive afholdt allerede d. 7. Marts og man vil via DCU´s e-cyklings Facebook side snarest melde propositionerne for det Bkool DM ud.

For så vidt angår afholdelse af DM i Zwift, så vil dette ske på et senere tidspunkt, men inden sommerferien 2020. Man afventer pt. nogle retningslinjer fra Zwift vedr. hvorledes et sådan arrangement skal afholdes.

Søren Bay – en af Danmarks pt stærkeste E-cykelryttere. Kørte 14 km. med 4,7 Watt pr. kg.

For så vidt angår deltagere, som mener at de vil kunne kvalificere sig til DM, så lad være med at snyde mht opgivelse af vægt mv. Alle deltagere i de officielle afholdelse af danmarksmesterskaber vil blive kontrolvejet inden de sætter sig på cyklen. Alle deltagere vil endvidere skulle cykle med virtuelle cykeltrænere af samme fabrikat. Det er pt. endnu ikke afgjort hvilket brand der bliver valt mht. disse cykeltrænere.

For at deltage (og du behøver jo absolut ikke at have intentioner om deltagelse i danmarksmesterskaber, men måske bare ønsker at have lidt sjov), så kan du således allerede fra ca. d. 10. November tilmelde dig via Facebook og du finder arrangementerne ved blot at gå ind på Faceboook og i søgefeltet skrive DCU E-cykling.

 

 

 

 

Posted by:Gert Caspersen

Jeg har været aktiv sportsmand hele livet. Har gennem de sidste 30 år deltaget i et utal af lange motionsløb i både Danmark og udlandet. I de senere har jeg også på licens niveau deltaget i banecykling og har bl.a. deltaget i Hold VM på bane med en bronzemedalje, som bedste resultat. Således stor erfaring inden for div. landevejs motionsløb og Grand Fondos i udlandet. Har også fungeret som guide og rejsearrangør af cykelture gennem mere end 25 år. Tidl. skribent på Cykel-Motion Danmark fra 1996 og frem til bladet lukkede her i år. Min passion er Grand Fondos i Italien og Frankrig, samt gadgets til cykling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.