Skrevet af Gert Caspersen.

Artikelserien om julegaveidéer fortsætter, og vi er nu kommet til GrandFondo.

Som i vores andre julegaveidé-artikler anbefaler vi cykelprodukter, som vi tror enhver cyklist vil blive glad for, uanset niveau. Alle anbefalede produkter er produkter vil selv bruger eller har testet – og der er ingen der har betalt os for at fremhæve deres produkter. Rækken af julegaveidé-artikler kan derfor ses som en gave fra os til alle jer, der ikke ved hvad ham eller hende der har ALT cykelgrej, mon kunne blive glad for; eller jer som ikke ved hvad I skal ønske jer.

God Hjul!

 

Vi har her valgt at kigge på forholdsvis billige julegaver eller pakkelegs ting – priserne er fra ca. 50 – 500 kr.

At være velforberedt til et GrandFondo løb handler ikke kun om, at være i god form, men også om at være parat til at kunne imødekomme evt. uheld, eller at vejrliget pludselig kan skifte. Således har du her et udvalg af ting, som vi har erfaring for, kan være nyttige og eller nødvendige. Typisk vil flere af nedenstående eksempler være et must, hvis du deltager i et etapeløb, som f.eks.. Trans Alp eller Haute Routes.

Lad os starte med lidt ekstra udover selve cykeltøjet. Her kan det være meget fornuftigt at tænke på, at du ofte starter om morgenen, hvor der kan være forholdsvist køligt. Herfor vil det være en god ide, at overveje løs vest, løse knæ/ærmer og evt alt efter vejrudsigten også at medbringe en let regnjakke. Er det rigtig koldt, så overvej også hjelmhue, skoovertræk og at du inderst har en varm uldsvedtrøje evt. med vindbreakerfront.

Lun forårs/efterårs handske
Lun stofhandske, som i regnvejr er smarte at kombinere med en vandafvisende overtrækshandske
Skoovertræk

 

 

Hjelmhue
Løse ærmer

 

Løse knæ

 

For så vidt angår hardware eller udstyr, som kan være fornuftigt at have med på cykelturen, så er det smart, at have en lille sadeltaske og i denne et multitool, ekstra slange, dæklapper, alm. lappegrejer, evt. en CO2 pumpe med patroner, samt et quicklink, hvis du skulle være så uheldig at stå med en knækket kæde. Jeg har også selv altid medbragt en almindelig minipumpe, som har været monteret ifb.m. en flaskeholder.

Lezyne multitool med 21 funktioner
CO2 pumpekit med justerbar ventil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CO2 Kit til Tubeless
Samlet kit – måske der også skulle en slange med?

 

 

 

 

 

 

 

 

Better safe than sorry -er grunden til at jeg også medbringer CO2 patroner, samt at det alt andet lige går noget hurtigere at få pumpet dækket op. Er du af typen, som kører Tubeless, så er det jo et krav, at have CO2 pumpe med på turen.

Vil du læse om vores grandfondo oplevelser har vi her filtreret de artikler til dig.

God tur og god jul herfra

 

 

Posted by:Gert Caspersen

Jeg har været aktiv sportsmand hele livet. Har gennem de sidste 30 år deltaget i et utal af lange motionsløb i både Danmark og udlandet. I de senere har jeg også på licens niveau deltaget i banecykling og har bl.a. deltaget i Hold VM på bane med en bronzemedalje, som bedste resultat. Således stor erfaring inden for div. landevejs motionsløb og Grand Fondos i udlandet. Har også fungeret som guide og rejsearrangør af cykelture gennem mere end 25 år. Tidl. skribent på Cykel-Motion Danmark fra 1996 og frem til bladet lukkede her i år. Min passion er Grand Fondos i Italien og Frankrig, samt gadgets til cykling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.