Rengøring af cykel er noget vi ved en hel del om – vi rengør den ofte, men findes der bedre måder? Cyklen er jo en forlænget del af os, så den skal også se godt ud. Nogen bruger sulfo, andre et specifikt rengøringsmiddel til cykler, hvorefter der typiske spules med en haveslange. Personligt bruger jeg Muc Off´s pink rengøringsmiddel, som også er skånsomt for naturen. Det er virkelig effektivt og der kræves ikke store mængder. Nano coating er ikke noget nyt og til f.eks. biler og andre overflader, har det længe været fremme. Jeg fik engang behandlet bilens forrude og så gik det ellers sydover til skiferie i Østrig. Det regnede ad helvede til hele vejen gennem Tyskland, men coatingen fik dråberne til at løbe af – opad – og uden brug af vinduesviskere. Det var lidt underligt og det holdt ikke så længe.

Tekst, fotos og videos af Henrik Jappe.

Skjoldet.dk er en lille dansk virksomhed startet op af to unge mænd, der gerne vil gøre op med besværlig rengøring, samt give muligheden for at værne om sin investering.

Den langtidsholbare coating (Skjoldet Plus) koster 1200.kr inkl påførring, at få påført i deres cykelværksted ved Sundbyvester plads. De har scannet markedet for forskellige typer og fundet to coatings, som de mener er velegnet til cykler; en langtidsholdbar, som de selv påfører, og en som holder ca. 3 mdr., som er en gør-det-selv version. Jeg har prøvet gør-det-selv versionen på min MTB,  i lidt over 3 mdr nu og resultatet kan i læse og se om herunder. De tre videoer gennemgår alt fra start, til 1½ mdr og nu efter lidt over 3 mdr. Derefter er der en introvideo til den langtidsholdbare.

Microfiberklude medfølger i gør-det-selv pakken til kr. 350,00

 

Hvis du ikke vil se alle tre videos, så kommer her en konklusion.

Til kr. 350,00 er det ikke en dyr gør-det-selv pakke, men du skal have tid til at gøre arbejdet grundigt. Rengøringen først er vigtig og jeg brugte sprit. Derefter den store af de medfølgende flasker og til sidst påførte jeg nano coatingen. Efter ca. 20 sekunder tørres cyklen af igen og den er klar til skidt og møj dagen efter. Det tog ca. 30 min ialt. Det er vigtigt at komme ind i alle krogene af cyklen og det kan være svært. Så hav nogle piberensere e.lign. klar, så er det meget lettere.

Har jeg så sparet kr. 350,00 og 30 min? Jeg har ikke brugt Muc Off i 3 mdr. og der er nok en lille besparelse. Rengøringen af cyklen, 12-13 gange på 3 mdr., har været meget lettere og hurtigere, så tiden er helt sikkert tjent ind. For ryttere der bor i lejighed og ikke har adgang til haveslange etc., er det en rigtig godt idé. Det gør definitivt vasken på Cirkel-K meget lettere og hurtigere.

Oveni får du så en bedre lakforsejling, eller beskyttelse, det er vigtigt for en hyppig bruger og vasker som mig. På en MTB er det godt, da den ofte kommer i kontakt med græs, grene og andet buskads. På en landevejcykel er det ikke et problem, så her skal du se efter fordelen ved, at møj fra våde veje nærmest falder af mens du kører.

Skjoldet anslår at ved hyppig brug og vask holder det ca. 3 mdr. ved normalt brug op til 6 mdr. og cykler man mindre end det og ikke vasker så ofte holder det ca. 1 år.

Langtidsholdbar coating.

Den langtidsholdbare fik jeg påført min cykelcross cykel i juni 2020; en gul og sort Canyon Inflite, som er meget svær at holde ren. Så det blev min udfordring til Skjoldet og til februar 2021, må vi se om de har vundet udfordringen. Især til cykelcross er der meget mudder, vand, sand, grus og højtryksspuling i pitten. Så nano coatingen skal virkelig være god. Følg med på vores Facebook side, hvor du senere på året kan se de første resultater. Her er en lille introvideo. En langtidsholdbar coating koster kr. 1.200,- at få påført professionelt.

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.