Lazer har lanceret en ny hjelm, som jeg har fået lov til at teste det sidste halve år. Der er tale om Lazer Sphere MIPS, der som navnet antyder, kommer med MIPS-teknologien som de fleste hjelmproducenter sværger til, for at passe så godt som muligt på vores hoveder. MIPS har dog tidligere været forbeholdt hjelme på de øverste prishylder, men efterhånden dukker det også op i de mere budgetvenlige versioner, som det også er tilfældet her. 

Hjelmens specifikationer

Hjelmen kommer i fire forskellige størrelser, så der burde være en der passer de fleste. Samtidig findes den også i flere flotte farvekombinationer. Hjelmen vejer 280 g, hvilket ikke er i den helt lette ende, men er okay for prisklassen og en hjelm med MIPS.

Det kan også tilføjes, at hjelmene fra Lazer ofte ender helt i toppen i test af de sikreste hjelme hos Virginia Tech. Det er jo rart at vide, når man ræser rundt på landevejene eller i skoven.

Følelsen på hovedet

Første gang jeg fik hjelmen på hovedet, var jeg ikke helt vild med, hvordan den sad på mit hoved. Jeg var lidt i tvivl om, hvorvidt jeg burde have prøvet den i en mindre størrelse.

Det viste sig, at der er flere tilpasningsmuligheder, som kan hjælpe rigtig meget på hvordan hjelmen sidder. Det er dog ikke helt oplagt, hvordan man ændrer på indstillingen af plastikbøjlen, som skal holde hjelmen fast i nakken. Jeg var bange for at ødelægge noget, men det viste sig at der bare skulle lidt kræfter til. Med lidt tålmodighed fik jeg hjelmen til at sidde super fint på mit hoved.

Jeg har nu kørt med hjelmen et halvt års tid, og jeg er meget tilfreds med den. Jeg bemærker sjældent at den er der, hvilket jo egentlig må være et tegn på, at det er en god hjelm.

En anden ting, som er værd at nævne er, at cykelbrillerne også passer perfekt i hjelmen. Jeg har tidligere kørt med en anden hjelm fra Lazer, som ikke havde et godt sted til brillerne. Det viser sig faktisk at være et stort irritationsmoment, hvis man godt kan lidt at køre uden sine briller sidst på turen, hvis det f.eks. begynder at blive dunkelt. Men det er altså ikke et problem med Sphere hjelmen, hvor brillerne sidder super godt fast, og man aldrig er bekymret for, om de vil falde af.

God til hestehalen

Lazer har udviklet et specielt system til at stramme hjelmen omkring hovedet, Rollsys. Her strammes hjelmen ved at skrue på et lille hjul øverst på hjelmen i stedet for bagpå, som man ser på de fleste andre hjelme. Det betyder, at de har skabt et design, hvor man som kvinde ikke skal vælge, om man vil have hestehalen igennem hjelmen bagpå eller have den under. Her er der god plads, så man kan tage hjelmen af og på nemt, uden at skulle ændre på frisuren.

Har man været på tur med et kaffestop undervejs, ved man, at det kan være et stort irritationsmoment. Til gengæld synes jeg, at det betyder, at hjelmen føles en lille smule mindre sikker på hovedet. Det er muligvis kun, fordi man er vant til at have hestehalen som en ekstra sikkerhed til at holde hjelmen fast på hovedet.

Meget hjelm for pengene

Generelt må man sige, at man får rigtig meget hjelm for pengene. Min research viser, at den flere steder kan erhverves for omkring 1000 kr., hvilket er i den lette ende af skalaen, når vi ser på hjelme med MIPS. Samtidig er hjelmen meget stilet og kan fås i en pæn matsort, som er den jeg har testet, men også helt klassisk hvid. Begge to vil passe godt med et hvilket som helst kit, men hvis man er mere sprælsk findes den også i andre farver!

Hvis du er på udkig efter en ny og sikker hjelm, som ikke sprænger budgettet, kan jeg bestemt anbefale at prøve Lazer Sphere MIPS. Men husk lidt tålmodighed med indstillingen af hjelmen på hovedet.

Bikings har testet flere hjelme, bla. Lazer’s og du finder dem her.

Posted by:Signe Koch

Min passion for cykling startede i mountainbikeverdenen for omkring 6 år siden. Siden da er interessen kun vokset, og rækker nu lige fra landevej til cross, XC-ræs og mere enduroagtig mountainbiking, når muligheden byder sig. Jeg elsker eventyr på cyklen i godt selskab og flotte omgivelser, men også høj puls og cykelløb. Jeg har blandt andet deltaget i VM i cykelcross i Bogense 2019. Til hverdag arbejder jeg som økonom i Tænketanken DEA og er så heldig, at der er god forståelse for glæden ved en cykeltur i godt vejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.