Så er det overstået på den gode måde. Ruten var fantastisk flot og varieret, GPS filen perfekt, depoterne suveræne, især de flinke folk og den gode SIS energi,  og så gik de 300 km meget bedre end forventet. Men sådan var det ikke for alle os fire der tog til Vejle sammen.

Unsupported Grinder 300 km skal gentages! Mads Christensen har simpelthen lavet et af de bedste events jeg har deltaget i på gravelcykel.

Vi var fire gutter der tog til Vejle. Henrik N kørte den korte, Henrik A, Ulrik og jeg kørte den lange. Jeg har indsamlet nogle indtryk fra os som kommer herunder.

Ulrik´s beretning…

Unsupported Grinder – du har en plan, lige indtil…

…jeg vil gerne tilføje, at Ulrik gjorde sit allerbedste for at gennemføre, men dagen var der ikke. Næste år kommer vi igen og gennemfører sammen!!

Henrik N, som kørte den korte km 130 Grinder, har sendt mig denne beretning.

Lørdag morgen kl 9,00 gik starten på de 130 km. De 3 andre; Urik og 2 x Henrik, kørte 300 km med start kl. 6,30. Jeg valgte at køre den korte tur, som jeg viste jeg kunne klare på ren rutine . Starten gik over stok og sten med 30-35 km/t+ igennem Vejle by og allerede ved Vejle Ådal var feltet splittet. Jeg slap trådet og lå med gruppe 2. Et godt stykke efter Vingsted slap jeg igen trådet og fandt min komfort zone omkring de 190 watt/puls 160 .

Det er ikke Alpe D´huez, men Vejle!!

Jeg tror jeg kørte de næste mange km alene uden at møde nogle forfra og der kom heller ikke nogen bagfra

Lige før Grindsted kom der en rytter bagfra, som jeg havde hilst på da han have defekt. Vi blev enig om at holde et snit på de 25km/t og det klarede vi resten af turen hjem. Fantastisk flot tur og jeg var ikke i tvivl på noget tidspunkt hvor ruten gik; enten var der et skilt med pil eller minestrimmel. Stort ros til Mads Christensen. Jeg er klar igen næste år.

Mon ikke Henrik N så kører 300 km?

Min egen beretning….

…kort fortalt så gik det super godt og igen skal der lyde stor ros til Mads for ruten, depoter, afmærkning, GPS-fil mm. De første ca. 130 km fulgtes jeg med Ulrik og Henrik A og vi havde en aftale om, at gennemføre sammen. Men Ulrik havde allerede efter få km sagt at benene ikke var der idag. Den tendens forsatte desværre, selvom Ulrik forsøgte at komme ud af zonen og få energien tilbage. Efter første depot bad Ulrik os om at køre fra ham, men vi fulgtes alligevel et stykke mere, hvorefter Ulrik gav en ordre til os. Jawel kaptajn, vi kører.

Ulrik smiler trods alt!

Henrik A og jeg havde et fint tempo sammen og fik hurtigt indhentet en del af dem der havde lagt for hårdt ud. Det er en typisk fejl mange begår på de meget lange ture og der er ikke noget værre, end tunge ben på sidste halvdel; den del hvor hovedet ofte driller. Henrik A´s forhjul drillede og tabte luft. Han pumpede det op flere gange men det hjalp ikke og det endte med et styrt i et sving med løse sten. Ved sidste depot fik Henrik lidt plaster på såret, men ømmede sig lidt. Dækket drillede stadig og efter nogle få km endte det med jeg kørte alene mod mål.

Den rolige start på de første 130 km kom mig fuldt tilgode og benene var super. Den ene rytter efter den anden blev indhentet og ved mål havde jeg nærmest lyst til at fortsætte i det flotte terræn. De 300 km blev kørt på 11:52 lige under målet på 12 timer. De sidste 150 km blev kørt hurtigere end de første, hvilket er en god plan generelt, men temmelig svær at gennemføre, med mindre man virkelig kender sig selv, med wattniveau og puls.

Den Skæve Bane. En nedlagt togstrækning vi kørte på ca. 35 km.

Jeg ved jeg kan køre 150 km med ca. 220 normalized watt i dansk landskab og jeg kom hjem med 181 watt normalized. Data får jeg fra de Garmin Rally pedaler jeg p.t. tester for Garmin. I kan læse mere om dem her. Fra 14-19/9 skal jeg køre Coach for Cykelnerven i Pyrenæerne, hvor jeg også vil bruge Rally pedalerne. Platformen er p.t. til MTB/Gravel, men jeg har fået Shimano´s SPD SL platform, som skal sættes på, til landevejssko og klamper. Det er smart man kan skifte mellem MTB og landevej og så er de meget lette at bruge. Her er min resultater fra 300 km.

 

Et godt split!
Jeg har arbejdet en del med korrekt tråd, højre/venstre balance, klampeindstilling mm. Det har virket rigtig godt og med stor hjælp fra Darryl hos BikeFitPro.

48947 pedaleringer!!! Det kan betale sig at have frisk kæde, kassette og god smøring.

Føj en masse statistik, men det er nu anvendeligt hvis man ellers kan uddrage det vigtigste. Her er lidt flere fotos fra turen, taget on the fly, så beklager kvaliteten.

Graveleur Mustachios Suplesse!
De hurtige foran os må have haft dårlige maver. 🙂
Nej det er ikke SIS energi, men romkuglen var god.
Vi har nået Silkeborg Søerne og det kuperede terræn.
Klasse depot. Hjælperne fløj hen og hentede min flaske og fyldte den op, mens jeg guffede SIS energi i mig. Især SIS kage-energi-bar er super god og let at spise. Ja, og deres Salty Caramel Gel røg sgu også ned, selvom jeg ikke er til gels på så lange ture.
Sidste depot med en form for morgenbrød, det virkede også.
I mål blev der serveret varmt thai og øl fra ToØl. Næste år Mads, der må du få dit eget brug. Unsupported Gravel Ale.

Ruten, den er her. Ses til næste år!

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.