Shimano IC1 indendørs spinning cykelsko

Af Gert Caspersen

 

Efter flere års brug af indendørs cykeltræner, har jeg ofte støt på problemet med meget varme cykelsko, hvor foden hurtigt bliver gennemblødt af sved og man sidder og sopper i ens eget fodsved og sved der løber ned ad benene og videre ned i skoene.

Det er ikke nogen rar fornemmelse og noget af problemet kan løses ved en god ventilator, men Shimano har nu også fremstillet en cykelsko, som kan afhjælpe noget af problemet.

 

Når du pakker skoene ud af kassen, er det første man bemærker, at cykelskoen ud over at være let, mest af alt minder om en sutsko, idet stort set hele den øverste del af skoen er lavet i et fleksibelt og åndbart mesh stofmateriale. På den forreste del af skoen og på siderne i fronten er der dog en forstærkning for at stabilisere skoen under belastning.

Skoen her i str. 42 vejer som vist kun 225 gram.

Selve bespændingen af skoen foregår ved hjælp af en bred og fleksibel strop, som krydser diagonalt hen over vristen og lukkes via en velcrolukning på ydersiden af skoen.

Komfortabel velcrostrop, som både holder godt og giver god komfort.

Vender man skoen om vil man først bemærke de store ventilationshuller der er lavet i sålen. Videre vil man kunne se, at den er kompatibel med div. 2 huls og 3 huls systemer, heriblandt SPD klamper, SPD-SL og mange andre klampetyper, bl.a. div. Look klamper og Speedplay ved brug af adapterplade.

Selve bunden af skoen er lavet i glasfibermateriale, som dog ikke er helt så stift, som ex. kulfiber.

5 huls sål, som passer til stort set alle klampesystemer. Bemærk de store ventilationshuller

Kigger vi på selve indlægssålen i skoen, vil man også notere sig, at den er kraftig ventileret med mange små huller.

Indersål med mange ventilationshuller

 

Ibrugtagning:

Når du tager skoen på foden, vil du føle at du træder ned i en lækker og let sutsko. De sidder superkomfortabelt på foden og stroppen med velcrolukningen giver en behagelig følelse af, at skoen sidder godt fast på foden uden at trykke de forkerte steder. Her kommer Shimano.s Dynalast teknologi til gavn.

Jeg har nu kørt med cykelskoen i et par måneder og den lever fuldt ud op til mine forventninger. Den er behagelig – også under lange træningssessions. Der er god ventilation og foden bliver ikke overophedet og som følge heraf sidder man heller ikke og sopper i ens fodsved. Den er rent faktisk så behagelig, at man kunne fristes til at bruge den som almindelig cykling udendørs.

skoen set indefra uden sål. Bemærk ventilationshullerne.

Eneste minus som jeg har noteret mig er, at man ved en forholdsvis kraftig spurt, (+13 W/kg), godt kan mærke, at sålen ikke er lige så stiv som de stiveste kulfibersåler. Det er dog ikke noget problem i sig selv, da skoen på alle andre måder overgår en almindelig cykelsko.

Efter en lang træningssession kan man godt mærke, at skoen i stofmeshen er blevet lidt fugtig, men dette tørrer meget hurtigt.

Et efter min mening virkeligt anbefalelsesværdigt produkt for dig som træner indendørs.

 

Specifikationer:

Skoen fås i farven sort og i hele str. fra str. 42 til str. 50. Vægten på skoen i str. 42 er 225 gram.

Prisen er vejl. kr. 699,- men kan ved let søgning på nettet findes billigere.

Yderligere oplysninger om produktet kan ses her:

https://shimanoindoor.com/products/sh-ic100

 

Plusser:     

Superlet

Super komfortabel

God ventilation

Fornuftig pris

Kompatibel med mange klampesystemer

God lukkemekanisme (Velcro lukning)

Skoene kan klemmes sammen, så de ikke fylder mere end svarende til en sko

 

Minusser:

Ikke den stiveste sål

 

Posted by:Gert Caspersen

Jeg har været aktiv sportsmand hele livet. Har gennem de sidste 30 år deltaget i et utal af lange motionsløb i både Danmark og udlandet. I de senere har jeg også på licens niveau deltaget i banecykling og har bl.a. deltaget i Hold VM på bane med en bronzemedalje, som bedste resultat. Således stor erfaring inden for div. landevejs motionsløb og Grand Fondos i udlandet. Har også fungeret som guide og rejsearrangør af cykelture gennem mere end 25 år. Tidl. skribent på Cykel-Motion Danmark fra 1996 og frem til bladet lukkede her i år. Min passion er Grand Fondos i Italien og Frankrig, samt gadgets til cykling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.