Photo by Martin Paldan | GripGrab Media Crew

Grip Grab bliver ved med at udvikle og er stærkt specialiseret I handsker. Vertical handsken fik vi sidste år og den er nu ændret en hel del og blevet tyndere, tætsiddende og med det nye Inside Grip. Handsken har vundet en Eurobike og ISPO Award for design og funktionalitet.

Foto og tekst af Henrik Jappe

Den gamle Vertical var meget down hill orienteret med et look a la en arbejdshandske, kraftig i skindet og med extra syninger på indersiden. Det fungerede godt til noget, men ikke godt til MTB race, hvor grebet skal være tæt og give god føling med grebet.

Gammel og ny Vertical

Den nye Vertical er helt tætsiddende og fuldstændig glat på indersiden, hvor du griber om styret. Ydermere har de udviklet Inside Grip, som er en silikonebelægning på indersiden af handsken. Den giver en overgang mellem hud og handske som er perfekt, stoffet klæber sig til hånden og overgangen til greb bliver dermed 100%. Den folder aldrig på indersiden, så længe du køber korrekt størrelse, dvs. den skal sidde meget tæt. Jeg bruger str. 9 i Grip Grab handsker og går i denne model ned i str. 8 og det giver et godt resultat.

Den er tynd i overstoffet og klar til sommer race sæsonen. I og med handsken er holdt minimal, let og stramtsiddende skal du ikke rive og flå den af, så holder syningerne ikke længe. Træk den af finger for finger, så er der ingen problemer med holdbarheden. Jeg har brugt den i en månedstid/ca. 20 gange og efter mange vask og ture, holder den stadig den orange farve og intakte syninger.

InsideGrip, silikonebelægningen på indersiden

Vertical fås også i sort/hvid. Deres velkendte Racing model er også blevet forsynet med InsideGrip. Den fås i hvid/sort og sort/hvid.

Desværre er det ikke lykkes mig at betjene min iPhones skærm med handskerne på, så er du på træningstur og ønsker at betjene smartphonen løbende, er dette ikke handsken du skal købe. Der har Grip Grab andre modeller. Betjening af min Garmin1000 er helt fin.

Vertical og Racing har ikke gelpude på indersiden, så er du til den feature, skal du gå efter den populære og efterhånden gamle Supergel XC i sort/rød. Den er også touch screen kompatibel.

Vil du vide mere så er det her: www.gripgrab.com

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *