Lotto Soudal viste igår, ved åbningen af årets Tour de France, Ridleys nye aerocykel Noah SL FAST frem, i camo-forklædning.

Ridley er kendt for deres custom paint muligheder, denne er dog nok kun for show off ved TdF

Det er en cykel som har store og stolte traditioner i profeltet og i særdeleshed i touren, hvor den har krydset stregen først i adskellige spurtopgør. Hvem husker ikke Robbie McEwan, med tre grønne trøjer i 2002, 2004 og 2006, og hans spektakulære og til tider hidsige sprinteropgør.

 

Robbie i australsk mesterskabstrøje, udviser brilliant svingteknik.
Photo by Gsl

Tekst af Henrik Jappe, fotos Ridley

Noah er Ridleys aerocykel og også den foretrukne sprintercykel for Lotte Soudal holdet, med et karakteristisk lavt tyngdepunkt via lavt og integreret kronrør og styr. Den nye Noah SL FAST  har fået en endnu flottere integration af styr med overrør og kronrør. Styret og frempind er blevet til et stykke carbon, præcis som vi ser på flere og flere at de store mærkers aerocykler. FAST er deres aerokomcept og består af den kendte splittede forgaffel, skrårørets specielle form og generelt formen på cyklens forskellige rør.

 

Almindelige udvendige bremser med direkte montererede bremseklør. Det giver bedre bremseeffekt og ses efterhånden hos de fleste producenter.

Bremserne for og bag er udvendigt og direkte monteret for bedre bremsekraft og en opdatering til en markedsstandard, nortset fra UCI nu har godkendt hydrauliskebremser og skiver. Saddelpinden er blevet fuldt integreret, med en flot og glat overgang mellem overrør og saddelpind. Saddelstræberen er placeret optimalt aerodynamisk og der er også en strukket afslutning, lige under samlingen mellem saddelstræber og saddelrør.

 

Lækker finish, men hvor er saddelpindsklemmen placeret?

Noah har været kendt for sin forgaffel med splittet, som er en aero feature Ridley har opfundet og holdt fast i. Skjules det på camo-versionen her? Ligeledes ses der antydninger af noget på skrårøret.

 

 

Camoen skjuler noget på skrårøret og frempinden, men hvad er det?

Lotto Soudal, med danske Lars Bak på holdet, har kørt Campagnolo i flere år. Moviestar kører også Campa, men færre og færre cykler leveres an fanrik med Campa. Mon deres nye 12 speed kan ændre på det faktum, eller vil Campa fortsat være feinsmeckermærket for die hard elskere af italienske cykler og komponenter?

Vi følger op med mere nyt om den nye Noah Fast SL. #BeTOUGH #NewAeroBike

læs mere her.

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *