Granfondo Squali er et landevejsløb med udgangspunkt i feriebyen Cattolica, som ligger tæt ved Rimini og ud mod Adriaterhavet ved den italienske østkyst.
Selve løbet blev i år afviklet søndag d. 13. Maj og selv Expo området i forbindelse med selve løbet åbner op d. 11. Maj.

 

 

 

 

 

 

Løbet afvikles på 2 distancer, henholdsvis 79km med knap 1.250 højdemeter og en distance på 136 km og ca. 2.200 højdemeter.
Der var opgivet, at max. stigningsprocent skulle være 12 % på den lange distance og max. 8 % på den korte. Min Garmin var ikke helt enig og det var mine ben heller ikke. Jeg målte på den korte op til 14 %, men det var dog kun over ca. 250 meter på en ca. 1 km. lang stigning.

Der deltog i dette års udgave ca. 3.000 deltagere og af nobiliteter til selve løbet var der fra proff cykelholdet Bahrain Merida, bl.a. Vincenzo Nibali og Franco Pelizoti. Videre deltog også andre tidl. Giro d´Italia ryttere, ex. Alessandro Malaguti og Fabio Sacchi.

Nibali og fans

Selve løbet afvikles i let kupperet terræn på grænsen op mod Appeninerbjergkæden og max højden man kommer op i på den korte rute er ca. 375 m.o.h., mens man på den lange rute kommer op i ca. 500 m.o.h.. Du skal således ikke ud og køre på 10-15 km. lange hårde opkørsler. Den længste stigning på den korte rute er således ca. 6 km. lang og ca. 9 km. på den lange rute.

Cattolica by er en hyggelig ferieby ud til havet med mange gode hoteller, cafeer og restauranter.

Nemmeste måde at komme til stedet er via Bologna lufthavn og herfra evt. leje en bil til de ca. 125 km. der er fra lufthavnen til stedet.
Flere af hotellerne i området er deciderede bike hoteller, hvor der er cykelrum med både ophængning af cykler, arbejdsstande, værktøj og vaskeplads.
Her kan ex. nævnes Hotel Monetti og Hotel Ancora som begge ligger centralt i Cattolica og med kort afstand til Expoområdet og starten på løbet.


Pt. er der ikke nogen rejseudbydere i Danmark på denne Gran Fondo

Granfondo Squali er et superunderholdende løb, som ikke stiller de største krav til, at man skal være i stand til at køre lange hårde bjerge og vil herfor være velegnet for dem som er lidt usikre på, om de vil kunne gennemføre en La Marmotte tur el. GF Stelvio Santini tur.

Posted by:Gert Caspersen

Jeg har været aktiv sportsmand hele livet. Har gennem de sidste 30 år deltaget i et utal af lange motionsløb i både Danmark og udlandet. I de senere har jeg også på licens niveau deltaget i banecykling og har bl.a. deltaget i Hold VM på bane med en bronzemedalje, som bedste resultat. Således stor erfaring inden for div. landevejs motionsløb og Grand Fondos i udlandet. Har også fungeret som guide og rejsearrangør af cykelture gennem mere end 25 år. Tidl. skribent på Cykel-Motion Danmark fra 1996 og frem til bladet lukkede her i år. Min passion er Grand Fondos i Italien og Frankrig, samt gadgets til cykling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.