Af Henrik Jappe, fotos fra RMKs tur til troldene.

Mangler du inspiration til din næste tur med klubbens unger så kommer her en rigtig fin mulighed. Troldeturen foregår på Vestegnen syd for København og er ca. 60km og meget flad. Det er en rundtur og du kan starte der hvor det passer jer bedst og så planlægge stop efterhånden som tørsten og sulten melder sig.

Find turen på GPS her: https://ridewithgps.com/routes/27703439

Troldene på Vestegnene er bygget af Thomas Danbo og du kan læse mere her. Ikke nok med at troldene er imponerende store så er de også gemt godt væk. Nogle bedre end andre, men uanset skal du planlægge turen godt, hvis alle skal findes. Som en ekstra bonus får du på turen mulighed for, at køre cykel på Vestvoldens tre cykelbaner, alle markeret på GPS ruten, ligesom troldene og cafeerne også er lagt ind som POIs.

Han er nem at finde og det lykkedes for RMKs B&U afdeling

Cykelbanerne på Vestvolden er rigtig sjove og der kan du øve din teknik på cyklen. Banen som er lavet af metal er særlig svær at fuldføre og et godt sted at starte, mens hovedet og benene er friske. De to andre er bygget i grus og særlige pumpbanen ved Rødovre kræver god teknik og kondi, klarer du det er den mægtig sjov. Fra Vestvolden er der et stykke til Albertslundbjerget, hvor der findes to trolde.

Den ene trold lidt fra Albertslundbjerget, idag med snot i næsen

Når du nu alligevel er ved Albertslundbjerget kan du nappe nogle ture op til toppen og ned af forskellige gode spor. Det er et rigtig godt sted at træne MTB kørsel og kondien, men husk at spare på energien for du skal en tur til Hakkemosen tæt på IKEA og finde endnu en trold.

En ordentlig grimrian ved Hakkemosen

Der er masser af gode stop undervejs og særligt to kan anbefales lagt ind. Det er Kanalu ved Ishøj Strand, lige øst for Arken Museum, som byder på is, kaffe, sodavand, sandwich og kager. Der er lækre loungemøbler udenfor hvor man kan flyde i solen, eller man kan sidde indenfor hvis vejret er til det.

Kanalu ved Ishøj Strand

Det andet stop er Grennesminde gartneri og bageri på nordsiden af motorvejen til Roskilde. Grennesminde er et beskæftigelsessted for unge og der kan du få de bedste kager, brød, kaffe, is og sodavand. Det foregår enten inde i et gammelt drivhus, i mormors gamle sofaer, eller udenfor på simple møbler. Skulle tiden være til det, kan i også besøge grisene, ponyerne og kaninerne, samt kigge indenfor i Domen.

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.