Vi har fået et sæt crosshjul til test fra den lille danske håndbygger Iolite. Hjulene er bygget efter vores ønskede forskrifter specifikt til cykelcross.

Tekst og foto af Henrik Jappe

Iolite er et mikro-hjulbyggeri som laver hjul efter dine forskrifter og ønsker. Du henvender dig og fortæller om hvad du kører. MTB, Down Hill, landevej cross, din stil: aggressiv, sjovt, forsigtig, vægt, ønske om holdbarhed, hjulvægt mm.

Klar til limning

Har du særlige ønsker til nav, eger og nipler kan det også løses, indenfor rimelighedens og tidens grænser.
De bestiller så delene hjem og får hjulet bygget, hos deres særdeles erfarne hjulbygger i Danmark. Skulle der opstå problemer med hjulene skal du vide, at du har handlet med en af flere nye danske mikrobyggere, som henter delene på det internationale marked. De vil typisk hjælpe dig så langt de kan og indenfor lovens og garantiens rammer.

Lav vægt og høj stivhed er alpha og omega i cross, det klarer Iolites hjul

Vi bestilte et 38mm carbon nav, 25 mm brede og specifikt til lukkede ringe og cykelcross, bygget op på de klassiske DT Swiss 350 nav centerlock og med 28/28 DT Competition eger og messing nipler. Messing nipler er lidt tungere end alu, men holder også meget bedre i det hårde vejr og føre i cykelcross. Det giver et hjulsæt på 1470 gram, hvilket ikke er det letteste, men det holder og et stift hvilket er meget vigtigt i cykelcross. Pris afhænger af dine ønsker.

 

Testet til cross af en god tekniker

Følg med her:

Faktabox:

Fælgen er 38mm i profil og 25 mm bred
Fælgvægt ca. 340gram/stk. Til lukket ring
Vægtgrænse på 90kg, det er den lette version
Nav vejer 400 gram sættet
DT Competition straightpull eger
Nipler er i messing for bedre holdbarhed.
Samlet vægt 1470

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *