Der er utallige fede grandfondos og grand trophees derude. Vi danskere har en tilbøjelighed til, at vende tilbage til de store, kendte, dem hvor vennerne er med og som har de ikoniske Tour de France og Giro pas. Det er forståeligt og naturligt. Men der findes også en masse andre, som kan være en stor oplevelse for dem, som ikke lige har ben til 4-5.000 højdemeter.

Vi bringer jer her en oversigt over de vi kørte sidste år og som vi dermed kan stå inde for at anbefale.

Supergrandfondo Galibier.

Det er en af de lange og hårde, på 198 km og 4.650 højdemeter, næsten på niveau med La Marmotte, og det ligger i stort set samme område. i 2019 startede vi i Valloire og undervejs fik vi Galibier, Izoard og  så mål på toppen af Galibier. For 2019 er ruten lavet lidt om, se foto herover. Den lette rytter har en stor fordel til dette løb, da stigningerne er lange.

4,5 stjerner ud af 5,0 i sværhed. La Marmotte er 5 stjerner.

Ridley Grandfondo Les Vosges.

Løbet på 185 km og ca. 4.000 højdemeter foregår i Alsace og har start i byen La Bresse. Les Vosges er navnet på bjergene der. Løbet er langt og kan køres som et cykelrace, hvorved det bliver virkeligt hårdt. Køres det derimod i en homogen gruppe, er det noget lettere, da stigningerne ikke er så lange.

3,5 – 4,0 stjerner ud af 5,0 i sværhed. La Marmotte er 5 stjerner.

Grandfondo Squali.

Løbet afvikles søndag d. 12. Maj.

Her får du i den skønne Emilia Romagna region, som grænser op til Toscana mulighed for at kunne køre 2 forskellige distancer: 85 km med i alt 1,365 højdemeter og en rute på 135 km og 2.180 højdemeter. Begge ruter starter på samme tid ved byen Catollica, som ligger helt ud til Adriaterhavet og hvor der er rigtig mange gode hotelmuligheder.

På dagen før selve løbet bør du ved nummerudleveringen også nyde det fantastiske expoområde, som arrangørerne har opsat.

 

Nibali og fans

Målområdet ligger ligeledes i/ved Catollica på et udsigtspunkt kaldet Gabice Mare, hvor der er stort festområde og ægte smukke samba dansere fra Brazilien. Til starten plejer der altid at møde flere af de kendte store cykelstjerner op. Sidste år var det Vincenzo Nibali og forrige år Claudio Chiapucci. Fælles for begge ruter er, at stigningerne ikke er så lange og terrænnet er utrolig smukt at køre i.

Der kan maksimalt deltage 3000 personer og i skrivende stund er der tilmeldt ca. 2.800. Du skal således ikke vente for længe mht. tilmelding.

3,5 stjerner ud af 5,0 i sværhed. La Marmotte er 5 stjerner.

Grandfondo Pantani.

Pantani him self, RIP.

Løbet afvikles søndag d. 22. September med start og mål i Pantani.s fødeby, Cesenatico. Dagen forinden selve løbet vil der samme sted blive afholdt en løb for professionelle til minde om Marco Pantani. Ikke mindre end 25 hold har meldt deres ankomst og heraf er disse  7 Pro Tour hold, 12 Worldtour hold og 6 Continental hold.

Selve GF løbet kan du deltage på 3 forskellige distancer: 70 km. med 660 højdemeter, 103 km. med ca. 1.250 højdemeter og endelig den lange på 145 km og 2.150 højdemeter. Højeste punkt for de 2 første ruter er ca. 400 meter o.havet og på den lange rute ca. 750 meter o.havet.

3,5 – 4 stjerner ud af 5 i sværhed. La Marmotte er 5 stjerner.

Grandfondo Stelvio Santini.

Den nye klassiker: Der er allerede nu mange danskere, som har udset sig denne perle af et GF løb som en ny favorit. Ikke mindst pga. muligheden for at køre op på toppen af Passo Stelvio, samt den kendsgerning, at en af de meste berygtede Giro d´Italia stigninger også er en mulighed. Jeg taler her om Mortirolo stigningen.

Start og mål foregår fra den hyggelige skisportsby Bormio, hvor der er flere lækre hotelmuligheder og der er også flere danske rejseselskaber, som i skrivende stund arrangere både samlede pakketure med fly/cykeltransport/hotel/startgebyr mv. inkluderet i prisen, ligesom der er mulighed for samme som foran beskrevet, men som Kør selv mulighed i stedet for med fly. Kunne jo være man vil forlænge ferien?

Der er her 3 forskellige ruter: 60 km med 1.950 højdemeter, 138 km. med 3053 højdemeter og endelig den fulde rute, som er på ca. 151 km og 4.058 højdemeter.

Her den lange rute på ca. 152 km og 4.058 højdemeter.

4-5 stjerner ud af 5,0 i sværhed – afhængig af længden du vælger. La Marmotte er 5 stjerner.

 

Ridley Grand Trophee Trois Ballons.

Løbet på 210 km og ca. 4.400 højdemeter foregår i Alsace og har bjerge fra berømte Tour etaper. Hvem husker ikke Kyllingen da han vandt på en etape netop her. Trois Ballons henviser til de tre bjerge det inkluderer, men løbet gemmer på en “grim” overraskelse til sidst, når du skal besejre Planche des belles Filles, som er meget stejl til sidst. Den stigning har afgjort tour dueller mellem de helt store navne. Løbet er meget langt og kan køres som et cykelrace, hvorved det bliver virkeligt hårdt. Køres det derimod i en homogen gruppe, er det noget lettere, da stigningerne ikke er så lange.

4,0 – 4,5 stjerner ud af 5,0 i sværhed. La Marmotte er 5 stjerner.

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.