Som med Carlsberg er der mange – probably – og mon ikke det også gælder baselayers, eller svedundertøj som er det danske ord.

Der er mange holdninger til øl og mon ikke det samme gør sig gældende til baselayers? Vi bragte i oktober en artikel om GripGrab´s nye baselayers til efterår, vinter og forårs brug.  Nu har vi testet det hele vinteren og kan her give jer en konklusion på de to baselayers.

Tekst og foto Henrik Jappe

Gennem mange år på cykel, ski og andet udendørs motion, har jeg været igennem mange typer baselayers. De seneste år har merionuld være mit klare favorit og er det måske stadig, det afhænger af brug og sport. GripGrab har designet to virkelige gode og gennemtænkte stykker baselayer. Først og fremmest er de “tekniske”, som det kaldes i outdoor sproget, hvilket blot vil sige, at de er specifikt designet til cykling, lavet af materialer der ikke er 100% naturlige, som f.eks. merionuld er, og så kan de bestå af flere paneler, vævninger og tykkelser, der giver forskellige egenskaber.

Freedom Seamless Thermal, panelerne er tydelige og den helt store kvalitet ved svedundertrøjen.

Freedom Seamless Thermal, er GripGrab´s forår og efterårs baselayer, som fås i mange flotte farver. Den har jeg brugt lidt mindre end Expert Seamless Thermal, som er deres vinter baselayer. Freedom har holdt hele vejen, med adskellige vask og i alt muligt vejr. Der er ingen synlige tegn på slid, eller at elasticiteten er blevet mindre, den sidder stadig flot og stramt. Begge baselayers er produceret med anti-odor-fabric, hvilket vil sige, at de ikke behøves vaskes hver gang de er brugt. Hæng dem ud og lad dem tørre, det skulle være nok. Min erfaring er, at det holdt stik i ok lang tid, men efter mange vask så holder de ikke lugten fra døren og jeg vasker dem nu hver gang de er brugt. De er vasket efter anvisningen, med almindeligt enzym vaskemiddel. Skulle lugten hænge i kunststoftøj, som det meste cykeltøj er lavet af, så kan Rodalon sikkert fjerne det.

En god måde at tørre Freedom på. Inside out.

Expert Seamless Thermal er GripGrab´s vinter baselayer. I kender det allesammen, skabet åbnes og man overvejer hvad der skal på til dagens træning. Expert er blevet min vinterfavorit, selv ift. merionulden fra Aklima, Icebreaker mfl. Det skyldes Expert sidder tæt, har en god svedtransporterende egenskab, der er et ekstra varmt panel på mave og bryst regionen, som både holder varmen, fjerner sveden, men også tørrer meget hurtigt på cafeen, inden sidste del af turen hjem. Expert er lidt tricky at få på og få vredet på plads, men rutinen læres hurtigt. Expert er det eneste baselayer jeg har brugt hen over månederne november til og med marts. Det er ca. 4 cykelture pr. uge og dermed adskellige vask og Expert holder stadig 100%.

Expert, panelerne ses tydeligt og særligt det på mave og bryst er svedundertrøjens helt store kvalitet. Photo by Martin Paldan | GripGrab

Konklusion.

Både Expert og Freedom er af høj kvalitet, de er stort set ligeså gode som da de var nye og gør en klar til efteråret. Expert fås desværre kun i sort, hvor Freedom fås i mange lækre farver. Baselayers udsættes for hård brug og mange vask, træk og vrid når de skal på og af, noget som ofte får andre mærker til at slaske. Det er slet ikke sket med GripGrabs og det vil vi følge op på om et års tid. De kan klart anbefales selvom om prisen er lidt i øvre lag.

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *