Tekst og foto, Gert Caspersen og Helle Wollesen.

Onsdag d. 19. juni var dagen, hvor Shimano slog dørene op til åbningen af deres nye store hovedkontor i Skandinavien.

Gennem de sidste 18 måneder er der blevet arbejdet på højtryk med at færdiggøre Shimanos 2000 kvm. store nye hovedkontor i 2 etager i den svenske by Uppsala, som ligger en smule nord for Stockholm.

Det nye hovedkontor skal fungere både som uddannelsescenter for autoriserede Shimano mekanikere, men også som showroom/oplevelsescenter og naturligvis distributionscenter for alle de produkter der i dag er under Shimano Holdings paraply. Udover Shimano, kan nævnes: PEARL iZUMi, Lazer, Brooks, Vittoria, Park Tool, Elite, bikefitting.com og Knog

Meget lille view af nogle Pro produkter. Vi kan desværre pt pga embargo på nye produkter, ikke vise yderligere nu.

Der var på selve dagen inviteret 120 mennesker fra brede dele af cykelverden og herunder også div. medier. Den danske Shimano importør var repræsenteret ved Hans Jørgen Hansen, Helle Wollesen, Tony Johansen, Kasper Kvistholm, Lars Nygaard og Mads Seeberg.

Dagen inden selve åbningen havde flere skandinaviske forhandlere, (ca 120 stk),  været forbi og her blevet opdateret på nyheder, samt naturligvis, at se det nye hovedkontor

Vi blev alle budt velkommen af den daglige leder på stedet, Andrew Cowan, som kort fortalte om opbygningen af det nye hovedkontor, ligesom der også kort blev fortalt lidt historie om Shimano, som blev skabt helt tilbage i 1921. I 2021 vil være 100 års jubilæum hos Shimano.

Snoren klippes over til den officielle åbning. Andrew Cowan står længs th.

For så vidt angår Skandinavien var det den tidligere 4 dobbelte verdensmester i Moto Cross, Torsten Halmann, (Totte), som også havde Yamaha import, der var foregangsmand for at få Shimano til Skandinavien. Herunder havde Shimano bemærket, at Sverige via Totte, var det eneste stede i Europa, hvor Yamaha var større end Honda.

Grundlæggeren af Shimano import i Sverige, Torsten Halmann

Således blev Totte inviteret til et møde i Rom tilbage i 1972, hvor ledere fra Shimano i Japan var tilstede. Shimano.s ledere havde hørt, at han havde nogle ideer, som måske kunne være nyttige (gearskift i grebene). De spurgte ham om disse ideer var patenterede og om han ville samarbejde med Shimano og det ville han gerne, så fremt han selv kunne få Shimano import til Sverige. Således foranlediget mente Totte selv, at han kunne kalde sig fadder til STI systemet.

Det europæiske hovedkontor for Shimano har i flere år ligget i den hollandske by, Nunspeet, hvor der stadigvæk er hovedlager. I 2017 blev selve hovedkontoret imidlertid flyttet til den hollandske by Eindhoven og ledes til dagligt af Marc van Rooij.

Den hollandske chef for Europa, Marc Van Rooij, lykønsker Adrew Cowan med det nye nordiske hovedkontor

I forbindelse med åbningen var der også repræsentation fra Japan ved bestyrelsesmedlem fra Shimano, Hiroshi Matsuri, som også lykønskede Andrew Cowan med det store nye center for Skandinavien.

 

Efter de officielle taler var der rundvisning i lokaliteterne og herefter blev vi præsenteret for nye produkter fra Shimano.s samarbejdspartnere.  Disse produkter er dog pt. embargo belagte frem til efter Eurobike messen d. 4. September og kan således ikke vises før denne dato. Men der er helt klart noget at glæde sig til.

 

Udover produkterne og det flotte udstillingsområde, så var det fint også at se deres uddannelsescenter, hvor der er træningsstande til 9  cykelmekanikere af gangen, hvor de kan komme på kursus i “how to” indenfor alm. Shimano mekanik, men også indenfor el-systemer (DI2)  og de ny E-bikes.

Vi ser her undervisningslokalet med arbejdsborde/stande – her dog brugt til journalister

Senere på aften blev der afholdt festmiddag i et tilstødende telt og der blev budt på både fin mad og god underholdning.

Det er ikke kun i Sverige, at der er åbnet og nyheder.

Den danske afdeling af Shimano har også skiftet lokaliteter og er nu flyttet fra Brøndbyvester til Østerbro i København, og har samtidig opgraderet mandskabet med yderligere 2 mand.

 

 

 

Posted by:Gert Caspersen

Jeg har været aktiv sportsmand hele livet. Har gennem de sidste 30 år deltaget i et utal af lange motionsløb i både Danmark og udlandet. I de senere har jeg også på licens niveau deltaget i banecykling og har bl.a. deltaget i Hold VM på bane med en bronzemedalje, som bedste resultat. Således stor erfaring inden for div. landevejs motionsløb og Grand Fondos i udlandet. Har også fungeret som guide og rejsearrangør af cykelture gennem mere end 25 år. Tidl. skribent på Cykel-Motion Danmark fra 1996 og frem til bladet lukkede her i år. Min passion er Grand Fondos i Italien og Frankrig, samt gadgets til cykling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.