Bikings er nu færdig med at teste Bontrager Blaze MTB hjelmen, udstyret med den nye WaveCel sikkerhedsteknologi. Vi har tidligere testet og skrevet om deres XXX hjelm, også med WaveCel. Den artikel kan du med fordel læse her, så du lige får bunden lagt omkring WaveCel sikkerheden, det kan godt betale sig.

XXX WaveCel hjelmen, meget flot hjelm

Tekst og fotos af Henrik Jappe, samt fra Bontragers hjemmeside.

Vi var meget glade for XXX hjelmen, idet den både var flot hvid, stiligt aero-design, sad rigtig fint på testerens hoved, samt gav den ekstra sikkerhed WaveCel tilfører. Vi har – heldigvis – ikke prøvet WaveCel sikkerheden af, så må henvise til Bontragers egne testresultater, samt det vi har skrevet i forrige artikel. Blaze er et af  Bontragers svar på en MTB hjelm med WaveCel, hvor der på denne kan monteres lygte eller kamera på toppen. Det er de ikke alene om at tilbyde, men det geniale ved deres løsning er – sikkerhed. Holderen til kameraet er magnetisk, så ved styrt falder det let af og man risikerer ikke, at et kamera penetrerer hjelmens skal og Wavecel strukturen, og dermed beskadiger hovedet. Det er faktisk noget der er skrækkelige eksempler på, så det skal tages alvorligt.

Blaze er en hjelm til MTBéren som ikke går op i vægt, med fede features og top-sikkerhed. Den vejer nemlig ind på 420 gram i størrelse medium, hvilket er i den tunge ende. Vores vurdering er, at den egner sig godt til All Mountain, Trail og Enduro kørsel (med mindre du ønsker fullface hjem til enduro), men mindre godt til XCO-race, hvor ryttere typisk går op i vægt. Vægtforøgelsen fra XXX og Specter hjelmene, som begge ligger på ca. 340 gram, skal findes i bl.a. kameramonteringen, visiret foran og så går hjelmen længere ned i nakken og mod ørerne. Igen fokus på – sikkerheden.

Trek og Bontrager har bl.a. Jolanda Nef som rytter og hun bruger Specter WaveCel hjelmen som løbshjelm.

Jolanda Neff med Bontrager Specter hjelm.

En anden smart feature er det magnetiske hagespænde. Jeg var skeptisk til det i starten, men det fungerer fantastisk og er meget lettere at betjene end traditionelle spænder. Især med handsker på er det lettere. Sikkerheden i spænder testes også før en hjelm kan godkendes af uafhængige myndigheder, så ingen grund til at frygte, at det springer op ved styrt.

Et par andre gode features og kvalitetstegn er brugen af BOA-spænde i nakken, samt at nakkespændet kan flyttes op/ned, så hjelmen sidder perfekt og fast.

BOA spænde i nakken som virker tovejs. Super let at bruge.
Træk i T-krydset og spændet kan flyttes længere ned i nakken – eller op.

Endelig er hjelmen udstyret med en hjelmskygge, hvilket både er praktisk i dårligt vejr, men også føjer til sikkerheden. Det kan let flyttes lidt op i små klik, noget vi dog ikke har benyttet, men som er praktisk hvis goggles skal hvile der i liften.

Foringen er rigtig god og kan let tages ud og vaskes.

Konklusion.

Det er en hjelm med fokus på sikkerhed, kvalitet og pasform. Desuden leverer den en masse fede features, som dog trækker vægten en del op og gør den mindre egent til XCO-race. Prisen er i den dyre ende på kr. 1.999,- vejl. uds., samme som for XXX hjelmen. Spectre kan fås for 1.199,-, hvilket lyder rigtig rimeligt for den type hjelm med høj sikkerhed, og den samt XXX vil være hjelme egnet til XCO-race i Danmark.

Blaze fås i sort, grå, orange og tyrkis – læs mere her.

 

Roskilde Festival kan være farligt, så hvorfor ikke 🙂
Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *