Skrevet af Signe Koch

Artikelserien om julegaveidéer fortsætter, og vi er nu kommet til en kategori, der skiller sig lidt ud fra de andre – nemlig julegaveideer til kvinder.

Som i vores andre julegaveidé-artikler anbefaler vi cykelprodukter, som vi tror enhver cyklist vil blive glad for, uanset niveau. Alle anbefalede produkter er produkter vi selv bruger eller har testet – og der er ingen der har betalt os for at fremhæve deres produkter. Rækken af julegaveidé-artikler kan derfor ses som en gave fra os til alle jer, der ikke ved, hvad hende der har ALT cykelgrej, mon kunne blive glad for; eller jer som ikke ved hvad I skal ønske jer. God hjul!

Til at starte med vil jeg sige, at jeg som udgangspunkt sjældent er fan af kvindespecifikke produkter. Måske mest af alt fordi mange producenter i cykelindustrien tror, at den bedste måde at vække kvindernes interesse er, at gøre deres produkter enten pink, lilla eller fyldt med blomster. Det er en klar misforståelse! I nogle tilfælde kan det være en fordel, at produkterne er udviklet specielt til kvinder, men lad dem nu bare være nogenlunde samme farve som dem til mænd.

Derfor er julegaveidéerne i denne artikel en god blanding af kvindespecifikke produkter og ting, der bringe glæde hos alle!

En god sadel

Når man bruger mange timer på sin cykel, har sadlen, man sidder på, rigtig stor betydning for glæden ved at køre på cykel. Som kvinde kan der være mange ubehageligheder forbundet med at sidde på en sadel, der ikke passer godt. Jeg har i nu godt fem år sværget til Specialized’s Power sadel, som sidder på alle mine cykler. Det er ikke en decideret kvindespecifik sadel, men den har virkelig vundet indpas hos kvinderne i cykelsporten, og er efterfølgende også udkommet i en kvindeudgave som kaldes Mimic. Den udgave har jeg endnu ikke selv prøvet, men jeg har hørt godt om den fra andre.

Power-sadlen kommer i flere forskellige udgaver, og kan fås fra omkring 600 kr. for den billigste version til 2.200 kr. for den helt lette version med carbons rails.

Specialized Power MIMIC sadel

Varme hænder hele vinteren

Jeg har altid meget svært ved at holde varmen om hænderne, når temperaturen begynder at falde, og jeg har en ide om, at det er et problem jeg deler med mange andre (især kvinder). Dette kan til dels løses med kæmpe store vinterhandsker, men det betyder til gengæld at man mister føling med både bremser og gearskift. Derfor er jeg blevet meget glad for den lille vidunderhandske, GripGrab Merino Liner. Den gør det godt under flere forskellige af mine handsker, og udvider det temperaturspænd, som de kan dække. Jeg er stor fan af GripGrabs Raptor-handske, som er let og blød, men når temperaturen nærmer sig 5 grader, er de for tynde til mine hænder. Men kombineres de med merino inderhandsken, kan de stadig holde stand mod kulden.

Her er tale om en gave i den billige ende – den kan fås for cirka 140 kr.

Photo by Martin Paldan | GripGrab

 

Lækkert cykeltøj

Lækkert cykeltøj er dyrt! Og for mange kan det virke meget fjollet at betale ligeså meget, hvis ikke mere, for sit cykeltøj end sit normale tøj. Men jeg vil vove at påstå, at det kun er indtil man har prøvet det! Jeg er især vild med danske Pas Normal Studios og australske Maap, der begge laver super lækkert tøj med flot design. Mit bedste køb i år har været en langærmet jersey fra Maap, hvor de efter min mening har ramt både kvalitet og pasform lige i øjet. Man føler sig hurtig når man har den på, og samtidig er den pæn nok til både kaffe- og ølstop. Den er blevet vasket adskillige gange og ser stadig ud som ny.
Samtidig er en langærmet jersey efter min mening det allermest brugbare, når man hovedsaligt cykler i Danmark. Perfekt til forår og efterår og kan bruges langt ind i vinteren med en langærmet merino baselayer under.

Mit bedste bud er denne fra Maap til 170 euro, som findes i forskellige farver: https://eu.maap.cc/collections/womens-long-sleeve-jerseys/products/womens-encore-pro-ls-jersey

Men tjek også deres udsalg ud, der kan man finde mange lækre ting!

Maap long sleeve jersey

Dynaplug tubeless repair kit

Et reparationskit til tubeless er den bedste gave til kvinden (og manden), der kører tubeless! Og hvis hun ikke gør, kunne et kursus i opsætning af tubeless måske være en gaveidé. Jeg fik selv Dynaplug-sættet i julegave for et par år siden, og det har været uundværligt lige siden. Jeg kører tubeless på både mtb, cross og landevej og jeg tror kun, at det er sket en enkelt gang på landevejsdæk, at Dynaplug ikke kunne klare punkteringen og der måtte sættes en slange i. Især på crosscyklen her om vinteren, hvor alt er mudret og fingrene er kolde, er det fantastisk ikke at skulle skifte slange, men bare sætte en plug i dækket og køre videre.

DYNAPLUG Micro Pro Tubeless Repair Kit koster omkring 400 kr. og kan findes på mange webshops. 

 

God fornøjelse med julegaveindkøbene – jeg håber, at denne artikel kunne bidrage med lidt inspiration!

Posted by:Signe Koch

Min passion for cykling startede i mountainbikeverdenen for omkring 6 år siden. Siden da er interessen kun vokset, og rækker nu lige fra landevej til cross, XC-ræs og mere enduroagtig mountainbiking, når muligheden byder sig. Jeg elsker eventyr på cyklen i godt selskab og flotte omgivelser, men også høj puls og cykelløb. Jeg har blandt andet deltaget i VM i cykelcross i Bogense 2019. Til hverdag arbejder jeg som økonom i Tænketanken DEA og er så heldig, at der er god forståelse for glæden ved en cykeltur i godt vejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *