Top landevejs/Cross/MTB/Gravel cykelhjelm.

Af Gert Caspersen

Lazers efterhånden mangeårige klassiker Z1, som er blevet benyttet af flere proff. hold har nu fået sig endnu et familiemedlem i klassen af tophjelme – nemlig model Genesis, som man bl.a. også ses i brug af Cross verdensmesteren, Mathieu van der Poel fra cykelholdet Alpecin-Fenix. Herudover også Team Jumbo Visma og Team Sunweb.

I forhold til Z1 modellen, er den forbedret på 3 væsentlige punkter: Vægt (ca. 25 gram mindre), ventilation og den er gjort smallere, lig med mindre vindmodstand. Den nye Genesis hjelm kommer i 2 varianter – én med Mips og én uden Mips. For mere detaljeret, at forstå hvad Mips er klik her. Kort fortalt er det et ekstra beskyttelsessystem, som gør, at ved slag mod hovedet/hjelmen, så vil Mips systemet skåne hovedet ekstra ifht. rotationskræfter ved slag.

Den nye Genesis Superlight model er virkelig superlet og vejer i letteste version uden Mips og mindste størrelse kun 189 gram. Som på Z1 modellen er justeringsmekanismen det velkendte Advanced Rollsys® system, som sidder på bageste øvre del af hjelmen og i øvrigt kun findes på Lazer hjelme. Advanced RollSys® systemet gør det meget nemt at justere hjelmen – selv under kørsel.

Advanced Rollsys® system som justerer 360 grader.

Videre sidder Advanced Rollsys® systemet på en måde, så det ikke kompromiterer sikkerheden i hjelmen. Videre har Advanced Rollsys® systemet den fordel, at det justerer hjelmen pasform 360 grader rundt, hvor andre hjelmsystemer kun justerer hjelmen på den bageste halvdel. Komforten er blevet yderligere forbedret og ventilationen, som foregår via 22 ventilationskanaler, er målt til at være 8% mere effektiv end hvis du IKKE havde en hjelm på.

Vælger man Mips versionen, er den ca. 15-20 gram tungere. Stadig en superlet hjelm.

Indvendig er hjelmen forsynet med antikbakterielt og selvrensende paddingmateriale, som sikrer at hjelmen altid virker ”frisk”, når man tager den på.

Der findes også en justeringsmulighed indvendigt i hjelmen.

Hjelmen kommer i 3 størrelser: Str. S – M – L, som modsvarer 55 /56 cm – 55/59 cm og 58/61 cm.

Standardversionen leveres i disse 7 farver: Flash gul, mat orange, rød/sort, hvid, mat sort, titanium og blå grå. Mips versionen leveres i 5 farver: Mat blå/grå, mat sort, hvid, fluo gul og mat orange.

Fælles for begge typer hjelme er, at de leveres med et crash replacement program, som sikrer dig en ny hjelm til 50% af prisen i tilfælde af styrt, hvor hjelmen bliver beskadiget. Videre er der en 30 dages “Money Back Guarantee”, hvis du ikke skulle være tilfreds med hjelmen. Hjelmen leveres endvidere med en transport stofpose og  2 forskellige paddings. Et sæt raceorienteret og et sæt komfort pads.

Advanced Rollsys System® på bageste del, som gør det utrolig nemt at justere på tilspændingen af hjelmen – selv mens du kører.

Som upgrade for begge hjelme, kan der tilkøbes en speciel Aero Shell, som ikke alene giver bedre aerodynamik, men også beskytter mod kulde og snavs.

Aeroshell her sat på Genesis hjelmen. Fås også i gennemsigtig plast.

Det siger næsten sig selv, at den nye Genesis hjelm er godkendt efter alle kunstens regler, herunder CE, CPSC og AS.

Priser på hjelmen er vejl kr. 1.599,-  for versionen uden Mips og med Mips er prisen kr. 1.749,-  Se i øvrigt mere her:

Testkørsel:

Da jeg har fået hjelmen til test her i vinterhalvåret, har jeg ikke umiddelbart haft mulighed for at teste dens lovede ventilationsegenskaber, idet jeg har benyttet hjelmhue pga. de lave temperaturer. Jeg kan dog berette, at jeg ikke er i tvivl om, at den ventilerer særdeles godt, idet jeg har kunnet konstatere at selvom jeg har hjelmhue på, så har det næsten været for køligt for hovedbunden og her vil en aeroshell så kunne hjælpe. En ting jeg dog har kunnet teste eller føle, er dens lave vægt og dens fantastiske pasform.

Her klar til en test ude i kulden.

Jeg har tidligere været meget glad for min Giro Aeon hjelm og haft den som min primære hjelm – dels pga. pasform, men også ventilation og komfort. Jeg er stadig glad for den, men den må på alle punkter se sig slået af denne ny Lazer Genesis model.

Konklusion:

Jeg kan ikke få armene ned. Det er suverænt den letteste og mest komfortable hjelm jeg nogensinde har kørt med. Advanced Rollsys® systemet er utrolig brugervenligt og selve hageremmen og justeringen omkring ørerne fungerer også perfekt. Topkarakter herfra med UG, kryds og bolle, eller som Ole Henriksen ville sige: I love it.

Læs om andre Lazer hjelme her.

 

Posted by:Gert Caspersen

Jeg har været aktiv sportsmand hele livet. Har gennem de sidste 30 år deltaget i et utal af lange motionsløb i både Danmark og udlandet. I de senere har jeg også på licens niveau deltaget i banecykling og har bl.a. deltaget i Hold VM på bane med en bronzemedalje, som bedste resultat. Således stor erfaring inden for div. landevejs motionsløb og Grand Fondos i udlandet. Har også fungeret som guide og rejsearrangør af cykelture gennem mere end 25 år. Tidl. skribent på Cykel-Motion Danmark fra 1996 og frem til bladet lukkede her i år. Min passion er Grand Fondos i Italien og Frankrig, samt gadgets til cykling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *