Af Gert Caspersen

Vi har for kort tid siden udgivet vores test af denne træners lillebror, Wahoo Kickr Core. Se artiklen her.

Da disse 2 trænere minder utrolig meget om hinanden og umiddelbart også føles ens at køre på, vil vi således her primært beskrive hvilke forskelle der er på de 2 trainers, hvilket kan ses i nedenstående tabel:

 

Det næste man så måske er interesseret i er, hvilke forskelle er der fra den forrige model V4 til V5 og disse er beskrevet her:

Der er kommet mulighed for, at tilkøbe extra nye Axis fødder i forskellige tykkelser, til brug forskellige vægtstørrelser på rytteren for, at man kan få mulighed for at traineren kan vippe lidt fra side til side.

Mulighed for kablet Ethernet forbindelse, så man har en mere stabil forbindelse. Man skal dog være obs på, at der skal tilkøbes en lille dongle, idet selve kablingen i traineren ikke er RJ45 standard, men derimod et “gammeldags” RJ11″ stik. Come on Wahoo – Det er da lidt usmart.

Der er ikke længere behov for kalibrering, idet dette nu klares automatisk

Højere præcision. Nu 1 % mod tidligere 2%

Kickr V5 her set fra siden

Specifikationerne på træneren er:

 • Direct drive træner (Dvs. kæden sættes direkte på træneren uden baghjul).
 • Kompatibel til racer, cross, gravel og MTB-cykler
 • Vægt ca. 21 kg.
 • Max effektbelastning 2200 Watt
 • Kan simulere stigninger på op til 20 %
 • Der kan som tilkøb leveres cassettebodyer til Campagnolo og SRAM XDR
 • Aksel kompatibilitet: 130 & 135mm quick release, 142x12mm & 148x12mm thru-axle
 • 8,9,10,11 og 12 speed kompatibel. Mulighed for tilkøb af Campagnolo og XDR body.
 • Der medfølger 11-28 Shimano 105 kassette
 • Forbindelsesprotokoller er ANT+, FE-C og Bluetooth Multiple med op til 3 enheder på en gang
 • Virtuelt svinghjul med vægt på 7,25 kg.
 • Max afvigelse +/- 1%
 • Leveres med 3 sæt Axis fødder: Blød, medium og hård
 • Videresender effekt, hastighed og virtuel cadence til den træningsplatform du anvender
 • Ikke behov for forhjulsholder.
Kickr V5 set bagfra. Bemærk det fine bærehåndtag.

Når du således pakker træneren ud, finder du udover selve træneren:

 • Lidt værktøj og skruer/møtrikker til samling/montering af støttebenene.
 • Manual
 • Strømforsyning og kabel
 • Spacer til brug for forskellige typer af cassette
 • 3 sæt Axis fødder: Blød, medium og hård
 • Quickrelease med adapter til henholdsvis 130/135 mm aksel
 • Adaptere til 12×142 og 12×148 Thru-axle disc systemer.

Ibrugtagning:

Når cyklen er sat på træneren og forbindelsen med ex. Zwift er oprettet, hvilket foregår som en leg – altså på samme måde som ex. tidl. testede Kickr Core, så er det jo bare at trampe derud af.

Jeg må indrømme, at jeg ikke kunne mærke den store forskel mellem denne model og den billigere Core model. For så vidt angår Axis systemet; de justerbare og udskiftelige fødder, så var jeg måske lidt uheldig, idet jeg kun havde et sæt fødder til min rådighed og har herfor nok ikke helt fået fornemmelsen af, hvor meget bevægelighed der kunne være sideværts, når jeg trænede. Tror jeg skulle have haft nogle blødere pads.

Udskiftelige Axis pads. Fås i Soft, medium og hård.

Træneren kørte super smooth og var dejlig lydsvag.

For så vidt angår hvorledes de angivne Watt føltes, ifht. hvad der kommer ud fra mit Powerkranksæt, som jeg bruger på landevejen, så var dette meget sammenligneligt og i øvrigt så kunne det også konstateres, at denne træner føles at give ca. samme Watt output, som ex. Tacx Neo2T. Under alle omstændigheder overproducerede den ikke Watt på samme måde som den tidligere testede Kickr Core. Se nedenstående testresultat:

DC Rainmakers Analyzertool viser forskellene – kun knap 5 Watt i underskud, hvilket er ca. det samme som ex.Tacx Neo2T. Den lilla er Kickr.

Ingen tvivl om, at Kickr V5 kører rigtig godt og føles meget stabil, men om jeg ville betale de extra ca. kr. 3.000,-, som er den reele prisforskel hvis man kigger sig omkring i butikker og webshops, det ville jeg nok stille spørgsmål ved. Tror nok hvis jeg stod og var parat til at bruge ca. kr. 8-9.000,- hellere ville medkøbe en Kickr Headwind, eller evt ofre lidt mere og få en Kickr Climb.

Hvad mangler den så, hvis man skal sammenligne med andre?

 • Den fungerer ikke uden at være tilsluttet strøm.
 • Den giver ikke automatisk friløb/medløb på nedkørsler.
 • Der er ikke road feel – mulighed for at kunne mærke/simulere underlaget – ex. brosten.

Plusser.

 • Nem opsætning og samling af enheden.
 • Støjsvag.
 • Står meget stabil – også under hård belastning.
 • Har et behageligt flow.
 • Mulighed for udskiftning af de fleksible Axis fødder
 • Nem at servicere – herunder også via App.
 • Mulighed for div. opgraderinger via Eco systemet
 • Forbrugere siger via div. forums – “god support”
 • Virker præcis ifht. Watt output

Minusser.

 • Afhængig af ekstern strømkilde.

Nærmere oplysninger om træneren kan du finde her.

Wahoo’s eco system

Da vi nu har haft testet to af de meste kendte trænere fra Wahoo, ville det være uretfærdigt, hvis vi ikke også nævnte Wahoo’s Eco system, idet der til brug for ex. disse trænere, kan leveres en del kompatibelt extra tilbehør. Her kan ex. nævnes:

Wahoo Kickr Climb, som gør dig i stand til at kunne erstatte forhjulet med en raiser, som du stikker forhjulsakslen igennem og du vil nu kunne få følelsen af, at cyklen rejser sig eller sænker sig i takt med de stigningsprocenter, som landskabet du kører i viser. Således kan den følge stigningsprocenterne opad med op til 20 % og nedad med 10 %. Den er ikke helt billig. Vejl. pris er kr. 4.299,- men du kan jo Google lidt og nok finde den billigere. Den er kompatibel med Wahoo Kickr, Kickr Core og Kickr Snap 2018 hometrænere og fremad og kan bruges sammen med disse softwarepakker: Zwift, Wahoo Fitness, TrainerRoad mf.

Wahoo Kickr Climb

Et andet ex. kunne være deres Wahoo Kickr Headwind, som er en superavanceret ventilator. Det smarte ved denne ventilator er, udover at den rammer præcis ind på kroppen, at du kan sætte den til at regulere ventilation; enten til at følge din puls, fart eller manuelt. Rent faktisk kan den give vindstyrke svarende til 48 km/t. Ventilatoren er ANT+ og Bluetooth kompatibel med smart hjemmetrænere, pulsbælte, speed sensor eller smartphone. Vejl. pris for denne ventilator ligger på ca. kr. 1.999,-

Headwind

Udover disse 2 produkter, levereres der i ECO serien en del andre produkter, ex. cykelcomputere, smartwatches, pulsbælter, trænermåtter, tabletholdere mv.

 

 

Posted by:Gert Caspersen

Jeg har været aktiv sportsmand hele livet. Har gennem de sidste 30 år deltaget i et utal af lange motionsløb i både Danmark og udlandet. I de senere har jeg også på licens niveau deltaget i banecykling og har bl.a. deltaget i Hold VM på bane med en bronzemedalje, som bedste resultat. Således stor erfaring inden for div. landevejs motionsløb og Grand Fondos i udlandet. Har også fungeret som guide og rejsearrangør af cykelture gennem mere end 25 år. Tidl. skribent på Cykel-Motion Danmark fra 1996 og frem til bladet lukkede her i år. Min passion er Grand Fondos i Italien og Frankrig, samt gadgets til cykling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *