De sidste to år har vi haft fornøjelsen af at køre enduro parløbet, Mondraker Enduro Team, i Davos Klosters, Schweiz. Vi har endnu engang været så heldige at få muligheden for at deltage i løbet som bliver afviklet i starten af September. Løbet er dog allerede udsolgt, men området er stadig klart anbefalelsesværdigt. Det forventes at Schweiz åbner grænsen d. 15. juni til for alle europæiske lande og det er en oplagt feriedestination for en aktiv mountainbike ferie. Davos byder på en utal af fede spor som kan udforskes med hjælp fra de mange bjerglifte og man kan med trætte ben finde dejlige spisesteder og andre fede aktiviteter som også er familievenlige.

Af Frederik Mørkeberg Mikkelsen
Billeder af Michael Kirkman, Alphafoto & Frederik Mørkeberg Mikkelsen

Retningslinjer for genåbning af Schweiz (sommer 2020)

Det har jo været noget af en mærkelig sæson på grund af corona epidemien, men nu er genåbningen godt i gang i hele Europa. Schweiz forventes at åbne deres grænser for alle europæiske lande d. 15. juni. Der vil selvfølgelig stadig være anbefalinger, som at holde 2 meters afstand og sandsynligvis også at bære masker i liftene.

Alle lifte, camping pladser og andre fritidsaktiviteter har allerede åbnet dørene op d. 6. juni og er klar til at modtage sommerens gæster.

Vær dog opmærksom på Udenrigsministeriet Rejsevejledning. Man kan følge deres udmeldinger på deres hjemmeside!

Fantastisk udsigt over bjergene! Foto: Alphafoto

Destination Davos

Jeg har haft mange eventyr i Davos området. Sporene og forholdene i området er især det jeg forbinder med hvad kategorien enduro indebærer. Der findes et hav af mulige spor at vælge imellem, så det er altid muligt at finde en ny udfordring at skulle kæmpe sig igennem. Alt fra lette panorama spor til 10.000 højdemeter nedad udfordringen. Der er så meget diversitet i sporene som indeholder alle slags underlag og det suppleret med lifte i hele dalen gør man let kan komme rundt til de forskellige bjergtinder. Mens man er på sådanne ture er der rig mulighed for proviantering på de mange hyggelige bjergrestauranter.

Læs om området, hvad det byder på, overnatningsmuligheder og andre tilbud her

Du finde åbningstiderne på alle lifte her

DETALJER OM DAVOS

700 km varierede naturlige mtb spor. Blandt andet:

  • Alps Epic Trail Davos (længste singletrack i Schweiz)
  • Mulighed for en ‘Bahnen Tour’ med 10.000 højdemeter nedad

Sværhedsgrader for alle

5 lifte til 5 forskellige bjergtoppe og mulighed for shuttle med bus, tog og bil

Specialiserede cykelhoteller med aflåst cykelparkering, rabatter på lift pas, gratis cykelvask, lille værksted og mulighed for pakket frokost

Bolgen Plaza, en af de hyggelige restauranter i Davos. Også her Mondraker Enduro Team løbet har tilholdssted.
Restauranterne er det perfekte sted at snakke om dagens oplevelser over en øl og god mad.

Mulighed for personlig guide

Bike Academy Davos er også åben, hvis man gerne vil have en guide til de mange mulige spor Davos byder på. De har også en fantastisk butik og værksted, der er et besøg værd.

Læs mere her og priserne her

Fantastisk måde at afslutte en lang tur i bjergene. Spektakulær udsigt og godt selskab!

Et team enduro mtb cykelløb med fokus på hygge, fællesskab og fantastiske spor

Mondraker Enduro Team er et unikt cykelløb med fokus på at man konkurrere i teams. Som noget nyt har de her i 2020 sæsonen gjort det muligt at deltage i grupper op til 6 ryttere. Så har man en god lille gruppe af ryttere man træner med er det den perfekte mulighed for at deltage i et cykelløb sammen og man kan drøne ned af etaperne i samlet flok og ende i bunden og give hele truppen high fives og slutte med god mad efter en lang dag i bjergene.

De mange singletracks snor sig rundt på alle bjergene med fede udsigter som denne.

Man kan læse mere om løbet her

Vores tidligere oplevelser fra Davos, Schweiz

Sidste års deltagelse i Mondraker Enduro Team i barske forhold

Gode tips til trails, spisning og overnatning i området

Beretning fra vores første deltagelse af løbet i solrige forhold

Introduktion til vores første deltagelse i Mondraker Enduro Team løbet

Posted by:Frederik Mørkeberg Mikkelsen

Mit navn er Frederik og jeg er 26 år gammel. Jeg har en lang historik med cyklen som centrum i mit univers. Mit hovedfokus er enduro og at have det sjovt på cyklen. Jeg er tidligere landsholdsrytter i mountainbike og tidligere Danmarksmester i XCM U19 tilbage i 2011. De sidste 3 år har jeg været bosiddende i Schweiz, hvor afhængigheden for at erobre bjergene nedad tog fart. At opsumere mine mål indenfor cykling er det flow, progression og teknik. Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.