Bikings tager rundt og besøger nye steder i vores cykelverden. Tidligere har vi fokuseret på cafeer og service courses. Jeg har besøgt Darryl i hans nye shop, BIKEFITPRO, på Østerbro, nærmere bestemt Amerika Plads 26E. Der har Darryl åbnet et center for State of the Art bikefitting, som idag indbefatter meget mere end blot bikefitting.

Fotos og tekst af Henrik Jappe

Darryl er kommet til Danmark fra Sydafrika, et land hvor de er helt tosset med MTB og lidt mindre landevej. MTB er gigantisk dernede, med flere store internationale etapeløb. Bedst kendt er Cape Epic, som Annika Langvad har vundet mange gange. Men der er mange flere og ifølge Darryl, så er det noget du skal opdage. De er helt ekstraordinært velgennemført og naturen, ja den taler helt for sig selv. Darryl er fra Johannesburg og anbefaler varmt Joberg to Sea. Nu skal det handle om bikefit og hvad Darryl ellers tilbyder.

BIKEFITPRO

Shimano leverer et meget avanceret system til bikefit, herunder nøje kortlægning af powerzoner i trådet. Power er her lig med watt i 3D, hvilket vil sige, at trådet op og ned kortlægges og optimeres, såvel som et evt. skævt tråd ind- og udad på pedalen. Begge dele kan optimeres gennem et bikefit. Traditionelt var et bikefit en optimering af siddeposition ift. din disciplin; Tri, TT, MTB osv.. det er det stadig. Så kom optimering af power, hvor scanning af og elektroder monteret på rytteren gav LIVE feed back til bikefitteren.

Det runde og effektive tråd analyseret.
Her ses et lidt skævt tråd, som kan rettes op.
Samlet rapport på trådet.

Endelig er der aero-optimering, som dog ikke kan laves på en stationær bikefitting station, med mindre man kan nøjes med et overfaldemål – front area – der indgår som én parameter i den samlede aero-koefficient. Visse fittere tilbyder den udmåling, men det efterlader en meget afgørende parameter, nemlig drag. Så man skal ud i den virkelige verden, eller for dem med dybe lommer, i en vindtunnel. I den virkelige verden kan The Chung Method bruges til aero-optimering af de fleste, når man har sat sig gundigt ind i princippet. Her et en app, Bikecalculator, som forsøger lidt i den retning. Så kører du Tri, TT og landevej, hvor aero er vigtigt, så er et stationært bikefit ikke nok, men en rigtig god start, der hjælper dig med at optimere dine watt ift. den bedste position på cyklen.

Pedalarmen som måler power i 3D
Scanning LIVE

Udover 3D watt-målingen, som er unik, så har Shimanos bikefit system også en stor database med geometri på en masse brands og deres cykler. Det betyder du kan vælge den helt rigtige størrelse ifm. et bikefit hos Darryl. Er du f.eks. i tvivl om det skal være en M eller L cykel, så kan du få det afgjort inden købet. Det præsenteres grafisk og du kan se betydningen mellem en M og L i f.eks. frempindslængde, spacere og saddelposition. Det er rigtig smart og samtidig får du så alle mål på bikefittet med, så cyklen kan indstilles korrekt for starten. Ja, eller så godt som muligt, da store justeringer på én gang sjældent er godt. Små skridt hen mod den bedste position er ofte vejen frem.

Opmåling.
Skoindlæg til justeringer
Sadler der passer til din rumpe.

Shimanos bikefit system kræver uddannelse og her har Darryl højeste udemærkelse; på japansk Meijin.

Nano coating

Ved siden af bikefit tilbyder Darryl nano coating af din cykel. Du kan enten købe en Proteam Bicycle Care gør-det-selv pakke til kr. 525,00, som indeholder alt du skal bruge. Du kan også vælge at lade Darryl udføre coatingen til kr. 930,00, hvilket er en rimelig pris og den indeholder også en flaske plejeshampoo. Vi har testet Skjoldet.dk ´s coating og skal nu igang med Darryl´s. Holdbarheden på en nano coating varierer afhængig af brug; MTB, cross, landevej etc., men også af hvordan du vasker ding cykel. Derfor får du også den rigtigt plejeshampoo med i pakken til kr. 525,00.

Nano coating. Dåsen indeholder alt du skal bruge.

Jeg har overværet Darryl rense og påføre nano coating og må sige, at han er virkelig nøje med alt. Hjulene får egen rens og behandling, kranksættet fjernes, rengøres og coates. Det giver så plads til, at komme helt ind i krogene, der hvor kranksættet normalt gør det lidt besværligt at komme til.

Chamois creme

Med fra Sydafrika har Darryl bragt sit eget mærke af buksefedt; African Epic Chamois Creme. Det er et helt rent produkt, fri for kedelige kemikalier, uden det gør dig langsommere :-). For os som kører ofte, langt og længe, er chamois creme essentielt for en god oplevelse hele året. Cremen skal kunne holde længe og i både tørt, vådt, koldt og varmt vejr. I årevis har jeg sværget til Sports Balm og Assos, men er igang med test af Squirts Barrier Balm og Chamois Butt´r Eurostyle, som findes i tre varianter, hvoraf den ene er til kvinder. Nu kommer denne creme med i den samlede test, som jeg forventer at kunne præsentere til foråret 2021, efter en vintertræning-  og cross sæson med mudder, kulde og vand, vel nok den ultimative test?

Prisen for 250 gram er kr. 150

Tag en tur ud og besøg BikeFitPro og Darryls Service Course, jeg tænker han byder på en kaffe og en god snak om dine behov.

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.