Det er ved at være et år siden vi fik RX8 skoene til test. GRX er Shimanos betegnelse for gravel-ting til din cykel, herunder geargrupper, som vi kender dem bedst for. Skoene kendetegnes ved lethed, som bl.a. er opnået gennen en “reduceret” sål ift. MTB-sko, hvor der er flere og bredere knopper under sålen. Man kan sige at sålen på RX8 er mere beregnet til at gå på, end løbe opad mudrede og ufremkommelige bakker. Det passer godt med gravel-ånden om at tage det roligt og nyde naturen.

Fotos og tekst af Henrik Jappe

@@se den nye farve til sidst i artiklen@@

Et par dyre sko skal helst holde flere år, afhængig af brug. Jeg har brugt GRX8 rigtig meget, også i vinters når det ikke var for koldt. Indtil nu er både sål og overfladen fin og intakt og har tålt mange vask med vaskemiddel, både indvendig og udvendig. Sølvfarven er stort set stadig den samme og der er kun få ridser efter brug. BOA-spændet fungerer suverænt og er altid en favorit, og skulle de gå i stykker, ja så er der livstidsgaranti på det.

Ét år gammel
Ny sko

Spændesystemet er simpelt og velfungerende og har fungeret selv om det har været svinet til i mudder og sand. Snorene er en del af BOA-systemet og er en slags metaltråd, så den holder virkelig godt. Andre systemer er baseret på nylonsnore og erfaringen viser, at de knækker hurtigere efter gentagne op- og tilspændinger.

Sålen er rimelig slidstærk og jeg vurderer der er en ½-1 sæson mere i den. Hælen er nu rundet godt ned, men de vigtigste “trædepuder” midt på skoen er ok. Ingen af knopperne ser ud til at kunne knække af, som det er set på andre MTB-sko jeg har haft.

Ét år gammel sål.
Ny sål

 

 

 

 

 

 

 

 

Overdelen er limet på sålen og ingen steder er den gået fra. Hælkappen og foringen, som er et udsat sted der slides hurtigt er ok, men viser små tegn på slid. Ofte starter det med et lille hul og så går det hurtigt.

Ét år gammel, med et minimalt hul i hælforingen,  som ikke kan ses her. Der er lidt slid i bunden – grønt.

Ny model på markedet.

RX8 fås stadig i sølv og sort, men der er nu kommet en ny flamboyant farvekombi, som måske er særligt rettet mod det amerikanske marked – ja, og til de af os som godt kan lide lidt spræl på foden. Nyd her nogle af Shimanos egne fotos af skoen og vurder selv om det er noget for dig.

Prisen er uændret kr. 1.899,00

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *