Flere af os lider af post traumatisk TdF syndrom, men heldigvis er der nu VM fra Imola. Nå det er slut kommer der en tsunami af fede løb, med udsatte forårsklassikere, grand tours mm. Derfor får du her en anbefaling til, hvordan du kan komme igennem den næste periode med PTCS.

Tekst og foto af Henrik Jappe.

Antoine Blondin har med denne bog – På touren – begået en ægte søvnrøver; når først man er i gang, så er den svær at lægge fra sig. I modsætning til touren på TV, får du med bogen ro og fordybelse, med højt lixtal og sætninger så lange, at de ofte må læses igen. Men det er så poetisk og billedeligt fortalt, at man føler sig hjemme allerede efter få sider.

Den mest banale aktivitet fremstår i et nyt lys, når et menneske engagerer sig personligt med hele sin krop over længere tid … Skaberens selvopofrelse træder i stedet for grådigheden. Mennesket overgår sig selv, forædlet af sit værk”

De historiske beretninger..

fra de tidlige helte i TdF er flot fortalt og Antoine´s indsigt bag tæppet, gør bogen ekstra interessant. Personbeskrivelserne tager ofte overhånd og man fornemmer den franske stil og særlige indlevelse, i deres suverænt største sportslige bedrift gennem 120 år. Det er fuldt fortjent og man bærer over med nogle af de særlige franske vendinger og sammenligninger.

Antoine Blondin er en elitær intellektuel akademiker fra Paris, søn af boheme forældre og således ikke repræsentant for landet hvor TdF køres; på landet , blandt bønder og godt folk, men han formår nu alligevel, at give et okay indtryk af historien, landet, naturen og det helt særlige ved TdF.

Den Franske Bog Café.

Nu har jeg argumenteret for hvorfor du skal købe denne bog, så her er en anbefaling til hvor du skal købe bogen. Tag din cykel og kør til Den Franske Bogcafé i Fiolstræde, København K. der fås bogen sammen med en god kaffe og croissant i verdensklasse. Nyd bogen, kaffen og croissanten udenfor på deres franske café borde og stole, nyd strømmen af mennesker der går forbi, mens de første kapitler indtages og cyklen vendes hjemad igen.

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.