DMT sko er forholdsvis nyt mærke på det danske marked, men takket være Lindbikeparts er de her igen. For mange år siden havde jeg netop en DMT racesko og dengang var de også først, med den gennemgående og meget stive carbonsål. Designet er italiensk og det kan være både et plus og minus; skoene har ikke det klassiske nordiske look, bortset fra de helt sorte modeller, men tilgengæld, så kan du får lidt mere design, mulighed for spræl på farver og udsmykning.

The only way to predict the future is to make it!

Give it to me, pls!

Som DMT skriver i deres 2021 katalog, så “lever” de på den måde. Ikke alle deres produkter er lige futuristiske; der er flere helt almindelige sko, men dem vi skal se på her, repræsenterer noget specielt for DMT.

Først skal det fejres at DMT vandt Tour de France med Tadej Pogacar – og så blev skoene vildt populære. Mon ikke det giver et stort skub fremad på det nye danske marked!

MTB skoen KM1

Vi starter med en introvideo til både KM1 og MH1. MH1 er tæt på den samme sko som KM1, men med to BOA lukninger og lidt andet design. Begge sko er med fuldstrikket overdel, dvs. en sok man træder ned i. Det er lækkert!

Testen af KM1.

Jeg har cyklet med skoen i tre måneder fra september til november 2020. Vejret har været flot og temperaturen ikke under 7 grader. Det er vel den grad skoen lige kan klare uden overtræk, men jeg har også kørt med GripGrab´s nye Belgian Booties skoovertræk. Det blev lidt for varmt ved ca. 10 grader og der dannedes kondens inde i skoen, så fødderne blev fugtige.

Belgian Botties passer fint rundt om knopperne. Det er et godt produkt som kan anbefales!

KM1 er brugt til både MTB, som er det primære formål, til gravel, cross og landevej. Fællestræk for alle brugsområder er; skoen passer bare helt fantastisk og især den fuldstrikkede sok gør det til en behagelig oplevelse. Der er aldrig nogen folder eller pløs som skal justeres og rykkes rundt på og skoen er behagelig i adskellige timer. Et andet fællestræk er, at den opfordrer til antrit. Den meget stive fulde carbonsål, med den gode svangkonstruktion, giver en superb støtte især når der trædes til. Selv med den meget stive sål og høje svangstøtte er skoen behagelig over flere timer, men du skal ikke gå på shopping med den.

Som MTB-sko fungerer den rigtig godt, selvom jeg godt kunne have tænkt mig lidt mere gummi ude i siderne, under midten af skoen, samt at sideknopperne gik lidt mere bagud. Det skyldes at jeg kører med klamperne langt tilbage og derfor kræver lidt mere gummistøtte der. Så det er helt afhængig af din klampeplacering og er en mindre ting i den samlede vurdering.

Skoen er ikke decideret beregnet til at løbe med; til cykelcross mangler der nok lidt grovere knopper med større afstand, hvis det skal være optimalt, men der kommer gode stålknopper og monteringsværktøj med til skoen. Sålen er også brutal stiv hvis løbeturen er på en lidt længere bakke og er det en betontrappe, så pas godt på dine fødder, der er ingen komfort i den løbedisciplin.

Gravel er blevet min favorit træningsmetode til de lange ture, så DMT KM1 har selvfølgelig være med på flere af dem og der fungerer de helt optimalt. De kan godt klare kaffestoppet på en café med stil. Jeg var lidt skeptisk overfor komforten, men selv over flere dage i træk, har fødderne haft det godt i den stive sko. Især udluftningen foran på skoen er rigtig god og sammen med den fuldstrikkede sål uden generende samlinger, så kan de anbefales til mange timer i sadlen.

Mon ikke KM1 er tæt på den optimale sko til et MTB-stage race?

Det har jeg ikke haft lejlighed til at prøve, men det er et godt bud og igen bliver det komforten og den reducerede risiko for gnavsår, der skal vægtlægges. Både ved MTB og Cross, hvor der er mange antrit ud af sadlen, kan hælkappen godt slippe lidt, hvis du har for løse sokker på. Jeg har kørt med GripGrab´s merinosokker, som ikke sidder stramt nok til KM1 konstruktionen. Fra Lindbikeparts fik jeg nogle Marconi Collection polyestersokker med, som sidder stramt og godt, hvorved hælkappen holder fast. Hælkappen er jo ikke som på en almindelig sko, idet den er fuldstrikket, så det skal man være opmærksom på.

 

Læg mærke til den knoppede gummibelægning, som holder hælen på plads, hvis din sok sidder stramt.

BOA dial.

Det er altid et kvalitetsstempel med en BOA lukker. På KM1 er det BOA´s bedste dial; den som drejer i begge retninger, hvorved du kan både stramme og løsne skoen “on the ride” – også gennem skoovertrækket. BOA holder nærmest evigt og skulle du styrte og ødelægge lukkeren, knække stålsnoren eller andet, så tilbyder de garanti i hele levetiden. Det er ikke unden grund de fleste mærker efterhånden bruger BOA, ja det ses nu også på hjelme, hverdagsstøvler osv.

Afsluttende testvideo.

Er det noget for dig?

Til kr .2.600,00 vejl.uds. er det en dyr sko, dog ikke dyrere end andre mærkers topsko. Det du skal fokusere på ved DMT KM1 er; fantastisk komfort, den gode svangstøtte og “less is more”. Skoen er bare så simpel konstrueret, at man glæder sig hver gang den skal på.

Hvis du har lav svang eller er platfodet er det ikke noget for dig. Da skal du kigge efter andre DMT sko, eller sko hvor der kommer en indlægssål med mulighed for opbygning af svang der passer til dine fødder.

Sko er meget individuelt så husk at prøv den hos din cykelhandler.

Vinterstøvlen VKM1

Den helt nye vinterstøvle fra DMT repræsenterer noget helt nyt på markedet. Vi håber at bringe en test af den, så her er lidt fotos og facts.

 

Vinterstøvlen med integreret skoovertræk. Den er vind og vandtæt.

 

Elegant og meget let, kun 350 gram.
Med den samme fuldstrikkede indersok i merinould, bør du være garanteret en tør og varm vintertur.
Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.