Hvad skal en god vinterstøvle kunne? Jeg har spurgt mange cykelvenner og alle svarer; holde på varmen! Er det det eneste, spørger jeg så? Nej, de skal også være komfortable, lette at rengøre og gerne i den vægtlette og estetiske pæne ende af skalaen.

WKM1

Støvlen fra DMT kan være med på alle parametre, så længe temperaturen holder sig over 3-4 grader og turen på ca. 3-4 timer. De er nemlig ikke blandt de varmeste vinterstøvler jeg har testet, men tilgengæld blandt de bedste, når det gælder udseende, rengøring og komfort. Mere om det senere.

WKM1 er bygget op med en strikket “sok” og ét BOA spænde. Det er super komfortabelt og let at stramme/løsne on the fly.

Testen.

Støvlen er testet i november til slut december 2020, hvor vi har oplevet meget lidt nedbør og relativt høje efterårs- og vintertemperaturer. Det har været mellem minus 1 og plus 10 grader, fugtigt og vådt, men ikke kaskader af regn på turene. Kun to ture blev det til i frost og de var på ca. 2,5 – 3 timer og gav kolde tær, også selvom det var en gang hård crosstræning. Dagen efter skiftede jeg de medfølgende indlægssåler ud med termosåler og straks blev det bedre på tretimers turen.

Termosåler uden svangstøtte, så det skal du evt. løse ved siden af.

Uldsokker er et must til vintertræningen, men de skal ikke være så tykke at skoen fyldes helt ud; og den må slet ikke stramme. Gå da heller et nummer op i skostørrelse og oplev hvordan luften mellem sokken og skoen varmer.

Jeg valgte størrelse 42, selvom jeg ellers har kørt 43 i vinterstøvler. DMT støvlen virkede nemlig lidt stor i størrelsen og det viste sig også, at der var fint plads til både den tynde og mellemtykke uldsok. Den tykkeste sok kunne godt komme i støvlen, men det blev for stramt; 42,5 måske?

Rengøring.

Testen er foregået primært som MTB, gravel og crossture, hvilket har betydet alle mulige områder, underlag, vind og vejr. Møjbeskidte er støvlerne blevet adskellige gange, men rengøringen er en “ren” fornøjelse. Spul dem med haveslangen og/eller brug cykelbørsten med sulfo/Muc Off og støvlen er skinnende ren og klar til tur igen.

Der er ingen BOA spænder som skal renses, ingen snørrebånd eller åbninger der samler møj og skidt.

Vandtæt lynlås og med vinterbibens ben udover løber vandet ikke ned i støvlen. Det kan komme skidt i lynlåsen, men så vaskes den med en børste og smøres evt. med silikone. Smadder let.

Se her vores video om støvlen.

Konklusion.

Det er en fantastisk støvle, som vil holde dig varm i 90% af den danske vinter, med mindre der sker et klimamirakel og vi igen får isvintre. Det er især komforten, den lave vægt og den lette rengøring som skal få dig til at købe. Prisen på kr. 1.800 vejl. uds. er fin og når den bliver din TO-GO støvle så er vel ingen vinterstøvle for dyr?

Plusser:

 • Vægten på kun 370 gram, opgivet til 340 gram hos DMT uden klampe
 • Rengøringen er let
 • Sålen er ikke for stiv til en vintertræningsstøvle og dermed komfortabel
 • Varm nok til det meste af tiden
 • Åndbar via DWR coating, som dog nok skal vedligeholdes efter en vinter.
 • Ok at løbe i til cross
 • Klamperne har passende placeringsområde
 • Flot design

Minusser:

 • Bliver lidt løs i kraven efter nogen tid
 • Lavt BOA spændepunkt kræver flere efterspændinger, som dog kan gøres gennem overtrækket on the fly.
 • Det er en fordel at bruge skohorn, så husk det

Læs mere her:

Lind Bike Parts og

DMT Cycling

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.