Det skulle have været i 2020, men blev aflyst grundet forsamlingsbegrænsningerne. Aflysningen vil nok ikke gå over i historien, men jeg tror ikke vi glemmer Corona årene og de vanskeligheder det skabte for cykelløb. Heldigvis medførte Corona årene, at mange flere fik lyst til at cykle og især gravel, som applerer til alle os med et lille eventyr-gen og et stort socialt fest-gen.

Det er de tre ting Hansens Gravelløb står for; hygge med venner, ud og opdage nye stier og grusveje, samt en fest bagefter.

Løbet er så perfekt arrangeret, med lækre depoter, sublim rutemarkering, masser af rutevagter, politiekskorte de første 10 km masterkørsel og et brag af en fest bagefter. Der er øl, is, milkshakes, thai food, levende musik og kaffe. Det er svært at vende snuden hjem.

Fotos og tekst af Henrik Jappe. 
Tak til Dean Strange aka Balsam for Sjælen for fotos og fordi du altid er på pletten.
Tak til Michael Kirkeby Salbo for et godt løb og flere gode fotos. 
Tak til Lone Pedersen og Mette Liisberg Andersen for flere fotos.

2021 versionen var helt nyt – endelig.

Siden starten i 2016 har ruten kun ændret sig lidt år efter år. Der er altid lagt 5-10 km ekstra på og fundet på små nye sektioner, men i 2021 skete det så!! Ruten blev fuldstændig ny og svingede sydover af Fjordstien 40, indover landet, ned på min hjemmebane ved Roskilde, Hedeland, Skjoldungelandet og op langs fjorden på Fjordstien 40, retur til Landerslev hvor Hansens Is ligger. Utroligt smuk og samtidig udfordrende rute på hele 140 km, vist nok et par km længere end i 2019.

Roadbook´en blev lidt krøllet efter 140 km i baglommen.

På turen er det altid godt med selskab og kan jeg finde en, som kører ca. samme tempo, holder vi sammen hele vejen. Det er faktisk lykkedes hvert år, undtagen ét år. I år fik jeg selskab af Caroline Geldorf, som jeg har kendte i flere år og tilfældigvis traf ved starten. Caroline endte som nr. fire i dameklassen, men havde stensikkert blevet nr. tre, hvis ikke hun havde ventet på mig da jeg punkterede. 30 sek. marginen havde Caroline op til nr. 3. Øv, øv ,øv, men vi havde det sjovt, hårdt og hjalp hinanden undervejs.

Caroline i front med Mikkel og jeg på hjul.

Is ventede vi med til mål zonen, men pastaen i depot nr. tre nød jeg stort, mens Caroline tyggede sig igennem en “vegan bar”; Caroline er vegetar og der var vist nok kød i pastaretten 🙂

Depotet var flot placeret hos Herslev Bryghus, et sted hvor jeg ofte kommer med gravelvennerne og får en lille kage, kaffe og af og til en øl. Denne gang serverede de alkoholfri IPA (0,2%), men den kunne jeg sgu ikke få ned, selvom jeg er stor fan af Herslevs øl.

Jeg kunne skrive i timevis om alle de flotte oplevelser der var langs ruten, men vil især fremhæve stykket langs Holbæk Fjord op til Kundbyværket. Så her er link til ruten, tag nogle venner med og kør den, giv jer ekstra god tid til at nyde lidt mad, kaffe, kage og øl på Herslev Bryghus! Her er udvalgte fotos fra turen. Ses i 2022!!

Mvh Henrik

Startnummer afhentning efterfulgt af morgenkaffe og brød.
Ruteprofil ala Hansens.
Paradekørsel af Team Hansens
Løbet gives fri efter 10 km og så er gashåndtaget i bund hos de forreste.
De skønne Velo Pave damer og en farisæer 🙂
Et is-depot i Hedeland må passe perfekt 🙂
Dean Strange fra Balsam for Sjælen er på pletten og dækker løbet live.
Føj for en bakke. Op fra The Canyon, som skal være det nye MTB mekka i Hedeland. Følg MTB Hedeland og Hedeland Sporbyggerlaug på Facebook og se hvad der sker.
Dean får en Herslev bajer.
En punktering, intet problem, vi hjælper hinanden.
I mål ventede der bl.a. en thai ret – tror jeg det var.
Godt kørt piger!!!
Nogle fra GripGrab Team´et i mål.
Tak til brødrene Kristian og Martin Krøyer for starten til Bikings og fordi i støtter Hansens Gravelløbet med fine præmier.
Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.