Materialer til cykeltøj og outdoor tøj er haft en fantastisk udvikling. Jeg husker min barndom hvor uld inderst og kraftigt bomuld yderst udgjorde skitøjet. Den berømte norske anorak til langrend og når vi kælkede i Søndermarken. Nu findes der mange tekniske stofprodukter, som man kan producere cykel- og vintertøj med. En af de helt stor og berømte producenter af tekniske stoffer er Polartech, som var først med fleece; et produkt de gennem årtier forfinede. De har holdt ved og fortsat med udvikling og nye produkter, to af dem jeg har prøvet er Delta og Alpha.

Tekst og fotos af Henrik Jappe. Forsidefoto er fra The Canyon i Hedeland, hvor vi nåede 32 grader i sommeren 2021.

Delta er et produkt der skal varmeregulere kroppen under varme forhold, Alpha er til varmeregulering under kolde forhold. Her kan i læse om Velocios baselayer til vinter, baseret på Alpha.

Velocio´s vinterjakke og baselayer baseret på alpha stoffet.

Velocio Radiator jersey.

Jerseyen er ultralet og uden en egentlig krave. Den er designet til at sidde tæt og min small sidder perfekt (180 cm og 70 kg). Armerne er til den lange side, hvilket moden p.t. dikterer og syet i enden, og lommerne er som altid fra Velocio rigtig gode. De holder, er forstærket i syningerne, kan indeholde det nødvendige og er lette at få hænderne ned i. Lynlåsen er som altid god kvalitet fra YKK. Jerseyen er bygget op i paneler, hvor ryg og skuldre er i et “tæt” materiale og sidepaneler i tyndt og åbent stof. Der er tænkt over udluftning og det at få sved væk fra kroppen. Det er her Polartech Delta egenskaberne kommer ind i billedet. Her er en kort video der introducerer jersey og baselayer.

Testen.

Jeg har kørt med Radiator jersey og baselayer henover sommeren 2021 og noteret følgende dage hvor produktet er bedre end traditionelle jerseys og baselayers: En varmsommerdag i 32 grader og tør luft holder produktet bedre kroppen tør og “kølig”. Den hvide farve hjælper også og jeg er sikker på, at en sort eller mørk farve relativt ikke ville virke ligeså godt. Baseret på erfaringer fra Cape Epic i Sydafrika, hvor det altid er varmt og hvor vi kørte i hvide jerseys og hjelme, men også prøvede en enkel dag i en mørk jersey. En anden dag var det 25 grader og med masser af fugt i luften. Især under de forhold virkede Radiator og Delta stoffet fantastisk og det virkede reelt kølende.

Radiator jersey. Meget simpel krave, lange ærmer og en hvis næsten gennemsigtig jersey. Selerne fra de sorte ultralette bibs ses igennem. En flot Karl Johan blev dagens udbytte på gravelturen.
…placeret sikkert på vejen hjem…

Jeg har brugt Radiator jersey og baselayer rigtig meget, da jerseyen bare sidder rigtig godt og tæt, hvilket jeg foretrækker til både MTB, gravel og landevej. Til bikepacking vil jeg foretrække en anden og mere holdbar type tøj, der kan tåle brombærkrat og brug over flere dage i træk.

Priser og mere information kan i finde her.

Velocio gør meget ud af at være klima- og miljøvenlige og det kan i læse om her.

Et andet produkt jeg har testet sommeren 2021 er deres baggys og light mesh bibs til at have under. Det kan i læse om i denne artikel.

Velocio´s baggys på graveltur.

 

 

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.