….køre, spise, køre, spise osv.

Men præcis her kommer udfordringen! Spise! Med Uggi Kaldan som arrangør, for femte år i træk, ved vi alle der har deltaget flere gange, at noget går altid galt. Og ganske rigtigt, det skete igen i år.

Af Henrik Jappe. Foto fra mine venner og mine egne.

Bananer bananer i ingen baner?

Jeg elsker Dirty Jutland og Uggi er en smadder god fyr, som jeg har kendt i mange år, så det skal nu slet ikke tages alvorligt. I år havde jeg igen taget venner med til deres første DJ Grinder og de bemærkede også at der manglede noget.

Hvor faen er det banandepot du lovede – Uggi🙃

Det første depot med bananer var ikke nået frem, så dermed blev første depot Slettestrand efter ca. 90 km. Det er alt for langt og da vi ankom Slettestrand hørte jeg flere brokke sig. Ok, nu kunne man så få noget at spise og få fyldt flaskerne op, det eneste problem var den lange kø af ryttere, der alle skulle forsyne sig fra samme meget lille bord, med kun to vandbeholdere.

Uggi for H…., nu må du stoppe og oppe dig 😂

Stor ros for boller med Nutella, de glider ned og får smilet frem på alle!! Videre!

Ruten i år

Starten går altid fra Splittergab lige udenfor Klitmøller og man kan starte mellem kl 7 og 8.

I år kørte vi ikke ad hovedvejen til Hanstholm, men fortsatte ind i landet via fine grusveje, skovstrækninger, forbi stor vindmølleparker, slog et 90 graders sving og kørte ud mod havet, retning Bulbjerg.

Stor ros for den ændring Uggi, meget bedre end den gamle rute.

Derfra var det afsted på den gamle rute frem til før Lønstrup hvor vi igen tog turen ind over landet. Også en meget velkommen justering, der gav et frisk pust til oplevelsen, selv med ca. 7-8 m/s modvind hele vejen til Skagen.

Nogen elsker det, andre hader det…

…men i år var traveturen i sandet op til Rubjerg Knude Fyr pillet ud. Måsker lidt synd for de som ikke har prøvet det før, men fint for os som har måtte tømme sko for sand flere gange og allerede har meget flotte og unikke fotos i scrapbogen. Bulbjerg var dog med som altid og byder på lidt af det samme – meget kortere og ikke så spektakulært. Ja, Bulbjerg er faktisk stedet vi kom ud til efter den nye startrute. Rigtig godt set Uggi, og hoppe-over-vandløbet, behold det så længe du kan.

..men dette hader alle…

9 km på stranden fra Blokhus til Løkken i stiv modvind, hver år, undtagen det år hvor det regnede hele vejen. Det år sled de 9 km et sæt bremseklodser ned. Våd sand fungerer som fint sandpapir. Strækningen er en prøvelse i hårdhed og tålmodighed, for stranden og de 9 km synes uendelige, men smilet er størst når man svinger fra til asfalten og læ.

MTB_spor i Slettestrand, fed oplevelse. Ja, tak!

..frokost depotet nås og det var godt med mad og en Cola

…men igen for få vandbeholdere og ingen til at passe dem. Det måtte vi selv sørge for, hvilket selvfølgelig udartede sig til en kamp for en vandhane. 😵

ny strækning ind til mål

..hvor det sandede MTB-spor var pillet ud og erstattet med fine grusveje der førte os forbi Den Tilsandede Kirke, hvis man huskede at se efter den – til højre 🙂

I mål var der fest og målzonen var den bedste nogensinde. Gode burgere, øl, kaffe, hygge, snak, speak, jo alt som en målzonefest skal indeholde.

NB – Uggi, kan det ikke lade sig gøre at køre gennem Skagens Gågade? Måske mål i bryggeriet, åbne taps? Det vil være flot! Vi betaler gerne en hund mere i startgebyr 🙂

Festen.

Den fejrede vi i Hirtshals på byens bedste kina-café Hyttefadet, hvor de serverer store stjerneskud, med dåseasparges og andet godt fra havet!?

Hjemme i sommerhuset havde vi provianteret godt, med lokale øl fra Løkken og Thisted.

Jeg kommer igen med flere venner!

Jeg har deltaget i alle fem DJ og jeg kommer igen til 2023 for selskabet med vennerne, den forlængede weekend med god mad, sjove B&B´s og 220 km med modvind op gennem Jammerbugt til Skagen er lige fed hver gang.

Vi planlægger at være 5-6 ryttere og hyre vores egen chauffør til at køre en minibus. Så kan vi klare logistikken med ophold tæt på Klitmøller før start, chaufføren henter os i Skagen, hvorfra vi kører til familiens sommerhus lige udenfor Hirtshals og fejrer løbet!

På den positive side, hvilket også er den vigtigste, så laver Uggi bare en fed rute med ændringer hvert år 🥳🥳

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.