Fra Niels Rasmussen, Team RMK Elite, har vi modtaget følgende om hans cykel til 2019 sæsonen. Vi vil gerne bringe flere eliterytteres cykler, så send gerne jeres fotos og tekst.

Teksten er fra Niels.

Canyons seneste bud på en XCO værdig cykel, har været en længe ventet gave at få fingrene i. Canyon Lux, som den er blevet døbt, er deres nyeste XCO fully, hvor der ikke er sparet på detaljerne i at finetune set-oppet til konkurrence, men ikke mindst til sjov og leg.

 

Foto fra sæsonåbneren i Slagelse. Foto fra SonnMedia.

Personligt er dæmperopsætningen noget af det vigtigeste for mig, hvor Canyons nye “Triple Phase Suspension” giver mulighed for alt en XCO cykel skal kunne.


Den progressive og meget aktive dæmpning gør, at man føler sig sikker og i kontrol, hvad enten det gælder et rod-stykke, eller som moderne XCO tilbyder, større og højere hops og drop, så er affjedringen der hele vejen.

Lux´en har fået ny bagdæmper og triangel. Gearingen i dæmpningen er relativt mindre end på andre 100mm XCO cykler, hvilket giver mulighed for en bedre triple phase og bedre holdbarhed.

Den vigtigeste feature for mig som XCO rytter, er at dæmperen er opsat sådan, den kan være åben så længe som muligt, uden at gå ud over kraftoverførelsen i trådet. Dette eliminerer hele opsættet perfekt, og det er kun på stigningerne, at den dobbelte lock-out til for og bagdæmper bliver brugt.

Opgraderinger er hjul fra Amaton, frempind, styr og saddelpind.

Sammenfattede af det fleksible og helstøbte bagstel, giver Lux’en en unik cykel med sensitiv dæmpning, men stadig en utrolig stiv, og responsiv cykel til stigningerne.

Klassisk dansk dækvalg. Let, fleksibelt og godt greb.
Cockpit med Garmin, dobbelt lock out til venstre, Canyons kendte styr-rotations-stopper (lige bag frempinden), ESI grips og et lækkert carbonstyr.
Amaton hjul og bremseskiver. Lette håndbyggede hjul fra Danmark.
Canyons integrerede bagaksel lever. Smart.
Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *