Alle der har kørt med et actionkamera på en cykeltur, kender til frustrationen, når man kommer hjem og finder ud af man har optaget jorden i nogle timer. Det har Garmin’s Virb 360 en løsning på og det har også en masse andre tricks oppe i ærmet. Garmin er kendt for deres cykelcomputere, men de laver fatisk også gode actionkameraere. Vi har taget et nærmere kig på deres mest avancerede kamera, Garmin Virb 360.

Af Frederik Mørkeberg Mikkelsen
Billeder og video af Frederik Mørkeberg Mikkelsen

Jeg har i mange år kørt med actionkamera og har været igennem de mange klassiske frustrerende momenter, når den video man ender med slet ikke rummer samme visuelle udtryk, som man har forventet da man stod i situationen. De klassiske problemer består blandt andet af:

 1. Dårlig vinkel (enten op i himlen eller ned i jorden)
 2. Kameraet ryster til alle sider og det er ulideligt at se på
 3. Du misser det fedeste moment, fordi det sker uden for kameraets vinkel

Disse problemer er fortid med Garmin Virb 360, da det filmer i 360 grader. Det vil sige alle retninger og kan derfor efterfølgende indstilles. Derudover kommer kameraet med aktiv stabilitet, som man via deres redigeringsapp kan sætte til. Det kommer til at ligne det er en drone der har fløjet med kameraet. I forhold til den sidste problematik, fanger kameraet alle vinkler og derfor også al action.

Her ses Garmin Virb 360 kameraet monteret på en Lazer Revolution hjelm vi testede sidste år.

Hvordan ser materialet så ud?

Lad os hoppe direkte til materialet fra kameraet. Jeg vil først kaste jer ud i den sorte nedkørsel i Rude Bike Park i Rude skov. Her kan i se den automatiske stabilisationen er sat til.

Spherical stabilization

Gå på opdagelse i 360 grader

I dette videoklip kan man selv kigge rundt på optagelserne ved at swipe på ens mobil eller trykke og trække i filmklippet på en computer. Tjek det ud herunder (man kan også bruge tasterne W, A, S, D på en computer). Husk at sætte det til højeste kvalitet!:

Cykle på en lille planet

Min yndlingsvinkel i forhold til kreative vinkler er denne følelse af en lille planet. Klart den sjovteste og ville også fungere på toppen af ens hjelm, hvis man har en pind med kameraet på højt oppe over en selv.

Kører i loops

En anden kreativ brug af videokameraet som også sjov at lege med. Herunder har vi skabt et rum vi kører rundt og rundt i.

Sebastian Fini’s forberedelse til et løb (panoreringer, overgange og skift af vinkler)

Jeg gav kameraet til mountainbiker Sebastian Fini sidste år i forbindelse med hans deltagelse i det sidste afdeling af Shimano MTB LIGA’en i Lystrup Skov og spurgte ham om han ikke ville optage optakten til løbet. Bare sætte kameraet op i værkstedet eller på sin bil. Her kan i få et lille indblik i hvordan man kan lave forskellige vinkler, lave fede panoreringer og overgange ved brug af Garmin’s redigeringsprogram og uden at rykke på kameraet.

Skift af vinkel – 180 grader

Når man filmer sig selv og vil panorere kameraet til modsatte side, hvor fx ens venner står, har det tidligere været svært at holde et lille action kamera stille og undgå rystelser. Men med Garmin 360 Virb kan man i stedet panorere vinklen hen hvor man vil efterfølgende.

Panorering af videoklip

Hvis man sætter kameraet op på sporet kan man efterfølgende panorere i klippet så det følger ens kørsel i fx et sving som herunder:

 

Er det hele så bare fantastisk med det her kamera?

Nej, ikke alt. Jeg har ovenfor været inde på de mange fede fordele ved kameraet, men der er også nogle ulemper.

 • Det er et stort kamera (det fylder meget – det vejer 160g, det nye GoPro 8 vejer 126g)
 • Selvom det er et 360 graders kamera, kan man se en skillelinje mellem de to kameraer
 • Det er et dyrt kamera (Vejl. udslagspris er 5.899 DKK kr.)
 • Kræver ekstra at redigere (man skal bruge Garmin’s redigeringsprogram for at bruge videomaterialet og filerne fylder mere)
 • For at udnytte de 360 grader skal kameraet sidde med udsyn fra toppen af en hjelm

Glem dog ikke fordelene!

 • Fang altid den rigtige vinkel
 • Få helt smooth optagelser
 • Lav fede panoreringer uden at rykke kameraet
 • Mulighed for at lege med alle de kreative muligheder 360 graders filmklip giver
 • Man kan redigere klippene både på sin mobil og computer
 • Let at starte mens det er på hjelmen ved at trykke på en knap
 • Man kan sætte data ind på sin video med hastighed, distance, rute, g-kraft og meget mere
I programmet Garmin Virb Edit kan man redigere sine klip på alle leder og kanter.

 

G-Metrix på ens film. Se data om din kørsel ovenpå filmen.
Man kan også sætte G-Metrix data ind over sine film med udvalgt data, som g-kraft, tid i luften, hastighed, rute, højde og meget mere.

Hvad følger med kameraet?

Hvad følger med kameraet?

 1. Ladekabel
 2. Mount til tripod
 3. Kameraet
 4. Mount til GoPro mekanisme
 5. Manual
 6. Tripod
Garmin Virb 360 er en slags schweizer kniv for kameraere.

Detaljer om kameraet

 • Filmer i 5,7k 30 fps
 • Vægt: 160g
 • Tripod/Håndgrip følger med
 • Udskifteligt batteri
 • Vandtæt ned til 10m
 • Mount til både normal kamera udstyr og til GoPro mounts
 • Bruger microSD kort (følger ikke med)
 • Vejl. udsalgspris er 5.899 DKK kr.

Læs mere om kameraet her

Andet alternativ

Garmin tilbyder også et mere normalt action kamera, Garmin Virb Ultra 30, som optager i én vinkel, men stadig er spækket med en masse funktioner. Det koster 3.499 DKK kr.

Det kan man læse mere om her.

Garmin Virb Ultra 30 optager i 180 graders vinkel, som de fleste action kameraer. Det er dog stadig spækket med funktioner og koster 3.499 DKK kr. i vejl. udsalgspris.
Posted by:Frederik Mørkeberg Mikkelsen

Mit navn er Frederik og jeg er 26 år gammel. Jeg har en lang historik med cyklen som centrum i mit univers. Mit hovedfokus er enduro og at have det sjovt på cyklen. Jeg er tidligere landsholdsrytter i mountainbike og tidligere Danmarksmester i XCM U19 tilbage i 2011. De sidste 3 år har jeg været bosiddende i Schweiz, hvor afhængigheden for at erobre bjergene nedad tog fart. At opsumere mine mål indenfor cykling er det flow, progression og teknik. Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *