Giant er store i cross og det gælder også i Danmark. Team Giant Assos har vi set i flere år nu, og det er skønt at se hvordan de forstætter den gode stil år efter år.

En ung og meget lovende rytter, som også kører Giant, er Markus Kaad Heuer fra DMK. Som så mange andre MTBére elsker Markus, at holde sig skarp hen over vinteren på en crosser. I 2017 boede han i USA og kørte en masse crossløb der og indtog førstepladser i massevis. MTB sæsonen 2018 sluttede han som hurtigste junior i Danmark, med sejrer i Shimano Ligaen i Aalborg og Slangerup. Markus er på både MTB og crosslandsholdet, har netop kørt EM i cross og forventes at deltage i VM på hjemmebane i Bogense 2-3. februar.

Tekst af Henrik Jappe, fotos fra Markus

SRAM Force gruppen hvor klingerne foran kan varieres fra 38, 39, 40 og plus to tænder opad til 54. Kassetten er typisk 11/32 eller 11/36, så variations mulighederne mellem klinge og kassette er så store, at alle parcours kan gearings tilpasses til dine watt og teknik.

Markus´Giant TCX er udstyret med SRAM Force gruppe, med skivebremser, som er meget udbredt i cross.

Dæk er altid interessant og vi spurgte Markus hvad han kører på.

“I USA var jeg sponsoreret af Vittoria. De laver 3 cross dæk, Terreno Dry, Terreno Mix og Terreno Wet. De fungere super til hver deres kategori. Jeg kører mest med mixen som faktisk er fine i det meste vejr. Vittoria laver dæk med ekstra side protection, som jeg kører med. Jeg kører tubeless set up og har aldrig punkteret eller krænget et dæk af. Det er også de dæk jeg bruger på MTB, hvor deres Mezcal er et super valg med ekstra protection”

Han har fået stillet et sæt Amaton hjul til rådighed, et brand der efterhånden er meget udbredt i MTB og cross. Hjulsættet vejer ca. 1450 gram med 28 eger og klassisk 38mm fælghøjde. De øvrige dele på cyklen er fra Giant.

Mål zone fra EM banen
Stars Wars glimmer i lakken er altid fedt at se på.
Hvis det skal virke 100% laver man det selv
Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *