Et 3-dages efterårs enduro løb i de Schweiziske alper med et lille twist. Man stiller i uvant stil op som et hold på 2 personer. Løbet strækker sig over 120 km i den østlige del af Schweiz i det utrolige mountainbike drømmeland, Davos Klosters.

Af Frederik Mørkeberg Mikkelsen
Billeder af Michael Kirkmann og Andoni Lopez

D. 20. til d. 22. september står den på anden udgave af løbet Enduro2. Et ret nyt og unikt enduro løb med fokus på fede spor i vanvittige omgivelser, god teamspirit med din holdkammerat og en fantastisk atmosfære deltagerne imellem.

Løbet er delt op af mange tidstagende etaper, som hovedsagligt foregår nedad. Løbet består af hele 12.000 højdemeter nedad og kun 1.500 højdemeter opad. Det meste af tiden på cyklen foregår imellem de tidstagende etaper og som talene siger er de fleste højdemeter opad i en svævebane. Det tillader rytterne en masse tid på de udfordrende nedkørseler i imponerende landskab og tid til at snakke med de andre konkurrende hold. Sporene er meget teknisk krævende og alle naturlige, altså ingen menneskebyggede spor.

Holdene på to ryttere kører altid sammen – en perfekt mulighed for en varieret trail weekend med din bedste mountainbike ven!

Mottoet for løbet er det er et løb for ryttere, lavet af ryttere – med en masse passion. Selvom det er et løb – ligges der vægt på god stemning og ikke at være så seriøs! Det kan også tydeligt ses på programmet for løbet, da den efter hver løbsdag står på øl og hyggesnak.

Det er kun anden gang løbet bliver afholdt, men på trods af det blev løbet udsolgt virkelig hurtigt. I år er 50% sporene nye, så det er en overraskelse for selv dem der deltog sidste år.

Vores mål er at vise erfarne mountainbikere de smukkeste spor omkrinig Davos Klosters i det bedste selskab. – Britta Wild

Cannondale’s nye Jekyll. Nu på de store 29″ hjul og med en masse andre gemte tricks oppe i ærmet, som vi vil fortælle meget mere om senere…

Ekstra bonus!

Et løb som dette er utrolig krævende i forhold til rytterens egenskaber, men det er ligeså krævende af udstyret. I den forbindelse har jeg været så heldig, at kunne tage Cannondale’s nyeste version af enduro-cyklen: Jekyll29 1. Med 29″ tommer hjul, 150mm vandring foran og bagpå, opdateret geometri, brede fælge og affjedring fra øverste hylde som nogle af de højdepunkterne for cyklen. Jeg glæder mig til at få afprøvet denne cykel i noget af det mest krævende terræn. Der kommer også en anmeldelse af ovenstående cykel og hvordan den kom igennem skærene.

Opvarmning til løbet. Andoni besøgte mig i København efter at have rejst Skandinavien tyndt i sin ombyggede varevogn. Foto: Andoni Lopez / Victor Rosenbeck

Deltagelse af Bikings.dk

Som en perfekt afslutning på sæsonen kører undertegnede og en af mine gode schweiziske venner, Andoni Lopez med til løbet og får samtidig den ekstra oplevelse i rigtig camping stil, at tilbringe tiden af cyklen i Andoni’s ombyggede varevogn.

Vi glæder os vildt meget til at tage til løbet. Vi er sikre på det vil blive fyldt med en masse high fives, grin og generalt bare fantastisk humør. Vi håber på at kunne vise noget af den stemning der er til løbet til jer læsere.

Vi rapporterer direkte fra løbet via vores Instagram kanal, så hop og ind og følg os. Vi glæder os til at vise hvad løbet har at byde på!

Læs mere mere om løbet på enduro2.ch

Posted by:Frederik Mørkeberg Mikkelsen

Mit navn er Frederik og jeg er 26 år gammel. Jeg har en lang historik med cyklen som centrum i mit univers. Mit hovedfokus er enduro og at have det sjovt på cyklen. Jeg er tidligere landsholdsrytter i mountainbike og tidligere Danmarksmester i XCM U19 tilbage i 2011. De sidste 3 år har jeg været bosiddende i Schweiz, hvor afhængigheden for at erobre bjergene nedad tog fart. At opsumere mine mål indenfor cykling er det flow, progression og teknik. Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.