Baggys hører til MTB og gravel og det er ikke mange landevejs- og crossryttere jeg ser iført baggys. Jeg har kørt baggys i mange år og prøvet utallige mærker og typer, lige fra de meget baggy til de baggys som sidder tæt. Velocio´s baggys testet her sidder relativt tæt og egner sig godt til MTB (XCO, XCM) og gravel/bikepacking. Til de baggy shorts har Velocio nogle rigtig fede trail mesh bibs, som er så lette og åbne i stoffet, at de er perfekte under et par baggys på en varm sommerdag.

Tekst og fotos af Henrik Jappe. Fotos fra Velocio´s hjemmeside.

Velocio Trail Shorts.

Det som især udemærker baggy shorts´ne er flere detaljer. Lommerne er placeret lidt længere bag på låret end andre jeg har prøvet. Det gør at småting i lommerne ikke generer så meget, som hvis lommerne sidder foran, f.eks. hvis du sidder meget foroverbøjet på cyklen. Man kan ikke have store ting i lommerne, men f.eks. Sundhedskort og kreditkort passer fint. Lukningen er også meget gennemtænkt, hvor det er en knaplås som skal forskydes lige inden den åbnes, så ikke riv hårdt i den. Selve indspændingen i livet er også smart og heldigvis uden brug af velcro, som altid hænger i jerseyen. Længden er passende så når man bøjer sig eller sidder i hug går både lår og knæ fint fri, altså ingen stof som generer trådet. Alt ialt en tæt på perfekt baggy. Her er en kort video der viser og gennegår produkterne.

Trail mesh bib.

Velocio´s trail mesh bibs er beregnet til at bære under baggys og det virker perfekt, især i form af temperaturregulering. Ofte bliver det for varmt med traditionelle bibs under et par baggys og de skaber ofte uhensigtsmæssige dobbeltlag ved maven. Mesh bibs er lavet af ultratyndt og åbent materiale og man skulle tro de let blev løse eller revnede, men det er ikke tilfældet så langt. De holder formen og giver ok støtte til musklerne. Afslutningen er med en bred elastik og selerne er som altid gode brede, med det kendte Velocio kryds på ryggen. Puden er der heller ikke sparet på og er en langturspude med god bæreevne og formidabel udluftning, ingen klam rumpe her. Bibs har lommer på siden af lårene og det forstår jeg ikke helt. Det er jo ikke cargo bibs og hvis jeg kommer noget i lommerne så kan jeg jo ikke få det ud.

Tilsammen er trail shorts og trail mesh bibs et genialt produkt. Mesh bibs kan selvfølgelig bruges under andre baggys.

Læs mere om produkterne, størrelser farver mm. her.

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.