Det er nu to uger siden, at jeg kom hjem fra knap fire ugers ferie med min cykel i Californien. Eventyr i storslået natur og på mountainbikespor vi kun kan drømme om herhjemme! (der kommer en historie om det senere) Jeg var sikker på, at det ville være forfærdeligt at komme hjem igen, men det har faktisk været to gode uger. Jeg har kørt en masse på cykel i godt selskab og Danmark har virkelig vist sig fra sin bedste side ikke mindst vejrmæssigt. Det har været en god reminder om, at jeg også har masser af venner herhjemme, der elsker at have det sjovt på cykler. Min mountainbike er dog stadig i cykelkufferten, da det er lidt svært at overbevise sig selv om, at det er fedt at køre på danske spor. Men mon ikke lysten kommer snigende snart!

Den forgangne weekend var ekstra god! Det skulle have været mountainbike weekend i sommerhus i Tisvilde, men vi endte dog med at køre mountainbikespor på crosscykler. Det er også virkelig sjovt! Og stiller lidt større krav til teknik og kørestil, men sporet i Tisvilde Hegn egner sig faktisk rigtig godt til det, da der ikke er alt for mange rødder. Det gjorde det også muligt at lave en lille grustur ud af transporten derop.

Margrete, Mikkel og jeg hoppede på crosscyklerne efter arbejde fredag eftermiddag og kørte mod Tisvilde på en god blanding af asfalt og grus. Vi jagtede solnedgangen hele vejen med de største smil og bred enighed om, at det var den absolut bedste måde at tilbringe sin fredag aften.

Aftenen var stadig ung, da resten af gruppen kom frem og der blev drukket utallige øl som opvarmning til lørdagens strabadser.

Lørdag cyklede vi afsted på vores crosscykler (en enkelt på MTB), for at prøve kræfter med mtb-sporene i Tisvilde Hegn. Alt var helt perfekt på sommerens sidste dag! Vejret, selskabet, turen. De forholdsvis få højdemeter er udnyttet til fulde på det nye spor i Tisvilde Hegn, og der er gode flowstykker og masser af sving at finpudse sin teknik på. Samtidig er det også virkelig langt! Så man kan få en god tur ud af det uden at skulle køre flere omgange. Vi kørte en god blanding af sporet og de fantastiske grusveje, som plantagen også byder på. Sporet egnede sig faktisk også overraskende godt til cross – bare et tip. Men jeg skal helt sikkert tilbage på min mountainbike snart!

Vejret var så godt, at det var obligatorisk at holde isstop og hoppe i havet på vej hjem. Aftenen bød på VM i mountainbike på TV’et, efterfulgt af videoer af downhill fra 90’erne og så var temaet ligesom fuldendt.

 

Søndag var en del mere regnfuld, men det lykkedes alligevel at klemme en god to-timers tur på sporene ind i (næsten) tørvejr.

Mandag morgen gik turen tilbage mod København igen i smukt solskinsvejr, der dog lige havde fået en snert af efterårsfølelse. (Tak til den bedste arbejdsplads for at gøre det muligt at møde til middag på sådan en smuk mandag).  Og sådan fik vi sagt farvel til sommeren på dejligste vis!

 

Posted by:Signe Koch

Min passion for cykling startede i mountainbikeverdenen for omkring 6 år siden. Siden da er interessen kun vokset, og rækker nu lige fra landevej til cross, XC-ræs og mere enduroagtig mountainbiking, når muligheden byder sig. Jeg elsker eventyr på cyklen i godt selskab og flotte omgivelser, men også høj puls og cykelløb. Jeg har blandt andet deltaget i VM i cykelcross i Bogense 2019. Til hverdag arbejder jeg som økonom i Tænketanken DEA og er så heldig, at der er god forståelse for glæden ved en cykeltur i godt vejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *