Sidste år lagde jeg Hansens cykelløb på ”hylden”. Jeg har kørt løbet 2 gange tidligere og tænkte egentlig ”been there, done that”.

Historien er fra Ulrik Vadstrup Johannessen. Fotos fra Mona og GripGrab.

Det var lige indtil jeg hørt ”Balsam for sjælens” podcast afsnit om netop Hansen Cykelløbet.
Det gav en reminder om hvor fedt løbet er og hvorfor jeg skulle køre det igen – så heldigvis fik jeg indløst start til løbet 2022, der blev nemlig hurtig udsolgt – det gør der hvert år.

Der kan siges og skrives meget om selve løbets koncept, Henrik beskrev løbet, da han kørte det i 2021 i en blog her på siden. Derfor vil jeg blot opsummere løbets koncept med masser af depoter, masser af is, velarrangeret og smil hele dagen.

I stedet vil jeg komme med min oplevelse af en cykeltur i det bedste sommervejr Danmark kan byde på, masser af is, gravel kærlighed og godt humør hele dagen.

Jeg var så heldig at to gode gravelkammerater, Per og Henrik også have købt start. Per og Henrik har også tidligere kørt løbet, så vi blev forholdsvis hurtigt enige om, at i år skulle det køre ”Gourmet Style” – det betyder stop i alle depoter, masser af is, øl, pasta og Congobajer.

Tidlig morgen kl. 8. går starten fra mejeriet med masterstart. Stor ros til arrangøren for en master start der rent faktisk fungerede – på intet tidspunkt var farten over 25 km/t de første 10 km.

Sidste år blev ruten langt om, og går nu sydpå, ned omkring Roskilde og Hedeland. Den byder, efter en lille tilføjelse i år, nu på hele 144 km med en afslutning på en mindre singletrack bane bag mejeriet – Jeg havde set meget frem til at køre den nye rute, som starter med at krydse Kronprinsesse Mary´s bro.

Efter masterstarten på 10 km bliver løbet givet frit. Den danske sommer viser sig fra den bedste side, der er lovet op mod 30 grader og solden skinner fra en skyfri himmel. Det går i rask tempo henover de første grusstykker, det støver og der køres stærkt, det giver en fed fornemmelse i kroppen.

Efter noget tid rammer vi Hedeland ved Roskilde, her er masser af grus, også singletrack – et fedt område.

Det er også tid til første depot, og dagens første is – måske 2.

Der er 700 deltagere, det giver naturligvis lidt kø ved vand, isbod og toiletter, men jeg synes egentlig det hele afvikles hurtigt.

Desværre får jeg en punktering efter første depot, eller det vil sige, mit dæk flænses op, og jeg må videre med en slange og et stykke gelpapir for at holde slangen inde. Jeg kan køre videre, men det bliver aldrig rigtig godt, fordi dækket ikke hopper ind på plads. Jeg tør ikke pumpe slangen mere op – ulempen med tubeless dæk/fælge.

Efter 2. depot og endnu en is rammer vi ”Gourmet Depotet” ved Herslev Bryggeri. Her stoppes tiden, og der er ”krav” om minimum 15 minutters stop, hvis den samlede tid skal tælle.

Vi bliver hængende i noget der ligner 3 kvarter og får både pastaret, øl, kaffe og is.

Det går videre mod 4. depot, og jeg har ”stor glæde” af pastaretten over bakkerne ved Gevninge. Senere går pastaen dog i benene og der kommer god fart på.

Varmen begynder efterhånden at sætte sit præg på alle. Jeg begynder så småt at mærke kramper hist og her og jeg koger under hjelmen. Jeg fik smidt min svedtrøje allerede i første depot, alligevel er det svært at holde sig kølet ned. Både Henrik og Per klager også over begyndende kramper.

Efter en Congobajer i sidste depot går det mod mål. Jeg er nu i meget høj grad ramt af kramper, som flytter sig rundt mellem diverse muskler i benene – interessant. Jeg må holde intensiteten nede på bakker og grusstykker.

Det er svært at få drukket nok, når det er så varmt og jeg ved af erfaring, at jeg sveder meget og taber meget væske, nu kommer regningen – men jeg er bestemt ikke den eneste der er ramt. Vi kører forbi en del, som er helt nede i fart, og da vi spørger om alt er OK? lyder svaret

”Jeg er HELT færdig!”.

Jeg får kæmpet mig i mål i samarbejde og med hjælp fra Henrik og Per, hvor vi kan nyde en øl, burger, milkshakes, is, etc.

En fantastisk dag, til nok Danmarks fedeste cykelløb. 144 km gravel er usædvanlig hårdt, men når det er delt af 5 depoter med is ad libitum, så hjælper det altså på det.

Jeg mødte en masser søde mennesker fra mit netværk på dagen – fantastisk mulighed at nyde dagen sammen, og have minder fremadrettet.

Tak til Mona og GribGrab for billeder.

Ulrik

Det er ham til venstre.
Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.