Skrevet af  Henrik Jappe

Artikelserien om julegaveidéer starter med gravel. MTB, cross, enduro, grandfondo og måske lidt mere kommer efterfølgende.

Som i vores andre julegaveidé-artikler anbefaler vi cykelprodukter, som vi tror enhver cyklist vil blive glad for, uanset niveau. Alle anbefalede produkter er produkter vi selv bruger eller har testet – og der er ingen der har betalt os for at fremhæve deres produkter. Rækken af julegaveidé-artikler kan derfor ses som en gave fra os til alle jer, der ikke ved hvad ham eller hende der har ALT cykelgrej, mon kunne blive glad for; eller jer som ikke ved hvad I skal ønske jer.

God Hjul!

Eventyret, kammerater, hygge, masser af cykelløb og forårets største cykeludstilling.

Giv din kære en tur til Sea Otter Classic i april 2020, hvor en af verdens største og bedste cykeludstillinger afholdes, sammen med masser af cykeldiscipliner. Der er Gravelfondo, grusture med forhandlere og skulle du få lyst til at prøve kræfter med cykelcross, MTB, Downhill, enduro, dual slalom, landevej, grandfondo osv. så er der ingen begrænsninger til Sea Otter Classic. Du skal bare få programmet til at hænge sammen

Grus-hygge-tur til Sea Otter. Det foregår på den gamle militærbase Fort Ord´s område.

Sea Otter Classic foregår i Californien ikke langt fra Monterey, på den legendariske Laguna Seca Raceway. Udstilligen er i midten af racerbanen og løbene foregår på racerbanen og på de omkringliggende veje, grusveje, MTB spor og down hill spor. Man bor på en af de mange campingpladser, der ligger lige ved racerbanen, og kan således gå ned til eventet. Når eventet hver dag lukker kl 18, så er man tilbage på campingpladsen hvor der festes, hygges omkring bålet, spilles musik og ja, det hele foregår på den amerikanske campingmåde – der er alt!

Til Sea Otter får man nye venner, nogle mere kendte end andre.

Vi boede sidste år i en RV-van og havde en fest i fire dage. Derefter kørte vi vores RV-van til en State Park Camping lidt nord for Santa Cruz, hvorfra vi kørte flere dejlige ture på vores racercykler. Læs om vores oplevelser her.

Bo i en autocamper med god udsigt

Produkter vi anbefaler til gravel. 

Noget af det vi har testet i bunkevis er dæk, så hvorfor ikke anbefale nogle af dem vi har været meget glade for.

Vittorias Terreno serie med Graphene 2.0 versionen kan det hele. Vi har været glade for Terreno Dry og Terreno Mix. Med de to dæk i 40 mm kan du det hele. Skal det gå hurtigt og gravelløbet ikke er så teknisk krævende, har ERE Research Tenaci 36mm, gjort det forrygende til Gribben, samt Roc d´Azur´s gravelevent.

Pirellis Cinturato 35mm gjorde Hansens Gravelløb ekstra hurtigt og lidt udfordrende på skovstykkerne. Pirellis nye Cinturato Mix er et dæk med mere mønster og det imponerer på cyklen lige nu, hvor det passet til årstiden og de glatte spor. Pirelli parret kan også anbefales.

Pirelli Cinturato Mix 40 mm, med mønster til alt.
Pirelli Cinturato 35mm klargjort til Hansens Gravelløb.
Terreno Dry med de femkantede fiskeskel på midten. Det er sgu genialt.
ERE Research Tenaci 36mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til graveldæk kræves tubeless sealant og vi kan anbefale Milkit´s kit som er komplet og gennemtænkt. Orange Seal har jeg brugt i mange år og det kan også anbefales. De har hele tre typer sealant; Race, Endurance og Sub Zero, så alle årstider og temperamenter er dækket ind.

 

Milkit med de geniale ventiler og påfyldningssystem

Skal du finde rundt og synes du at en cykelcomputer skal kunne det hele, så kan vi varmt anbefale den nye Edge830 fra Garmin. Læs om den her.

God jul fra os alle på på Bikings.dk

Posted by:Henrik Jappe

Cykling er min store hobby. Om vinteren kører jeg cykelcrossløb i massevis, lidt MTB og landevej, med en uge i februar på Gran Canaria. Om sommeren kører jeg MTB Liga, Gran Fondos i syden og lidt landevej. Ved siden af det arbejder jeg frivilligt med sporbygning, udvikling af B&U MTB samt MTB Ligaen. Mine artikler her handler mest om events og det udstyr jeg bruger til dem. Mvh Henrik, 56 år og på cykel siden jeg var 3.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.